Srácok! Rajzoljátok le a metrófelújítást! Újra nyerhettek vele!

iho/vasút   ·   2022.10.02. 08:20
00_metro_rajzpalyazat

Az M3 metróvonal felújítása kapcsán harmadik és egyben utolsó alkalommal ír ki alkotói pályázatot 3–23 éves korig a BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatósága.

A 2018-ban és 2020-ban már lebonyolított rajzpályázatokban az ország egész területéről érkeztek pályaművek, óvodák, iskolák, oktatási intézmények és felkészítő pedagógusok is partnerek voltak abban, hogy különböző technikával készült színvonalas munkák közül válasszanak díjazottakat a zsűri tagjai. Óriási élményt jelentett látni, hogy a gyerekek, fiatalok hogyan képzelik el a metrófelújítást, milyennek szeretnék látni az új állomásokat vagy éppen mit gondolnak a metró környezetvédelmi szerepéről.

Az első alkotói pályázat ünnepélyes eredményhirdetését és a díjazott művek kiállítását a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában tartotta BKV 2018 júniusában, majd szeptemberben a József Attila Színház előcsarnokában is tárlatot nyitottak a zsűri által javasolt munkákból. A második alkotói pályázat körülményei mostohák lettek, hiszen a járványhelyzet felülírta a számításokat. Az ünnepélyes eredményhirdetés és kiállítás elmaradt, videóüzenetet készítettek a díjazottaknak, az ajándékokat pedig postán küldték el. A harmadik alkotói pályázat reményeik szerint méltó befejezése lesz a sorozatnak így a metrófelújítás végéhez közeledve. Ismét ünnepélyes eredményhirdetésre és kiállításra készül a BKV a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria támogatásával és szponzoraiknak köszönhetően izgalmas és értékes ajándékok várnak a díjazottakra.

  • A pályamunkák beérkezési határideje: 2023. január 30.
  • A szakmai bírálatra felkért művészek, a zsűri tagjai:
    • Rumi Rózsa festőművész, művésztanár; Garami Gréta művészettörténész, a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria igazgatóhelyettese,
    • Labrosse Daniel francia–magyar képzőművész, illusztrátor, művészeti vezető és animátor.
  • A pályázatról bővebben ide kattintva lehet olvasni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.