Stadler TramLinkek érkeznek Lausanne-ba

iho/vasút   ·   2022.11.23. 15:00
stadler_tramlink_lausanne

A tíz szerelvény a svájci város és Renens közötti új villamosvonalon áll majd forgalomba.

A Stadler, valamint Lausanne városának és környékének közlekedési társasága, a Transports publics de la région lausannoise (TL) által aláírt megállapodás magába foglalja a villamosok alkatrészellátását és a szükséges speciális eszközöket.

Svájcban eddig hat villamosüzemeltető szavazott a Stadler TramLinkjeire. A luganói járművek tavaly óta szolgálják az utasokat, Aargau, Basel és Bern kantonokban pedig hamarosan forgalomba állnak. Az innovatív, nagy befogadóképességű, alacsonypadlós, csuklós villamosok alatt innovatív, valódi tengelyes forgóvázak dolgoznak, amik csendes és komfortos futást, a forgóvázak felett pedig az elérhető legnagyobb ülőhelykapacitást nyújtanak.

A lausanne-i kocsik Svájc első normál nyomtávú TramLinkjei lesznek. A teljesen alacsonypadlós járművek világos, tágas és akadálymentes utastérrel rendelkeznek, széles közlekedőfolyosókkal. Az ajtók mellett összesen három multifunkciós tér található a kerekesszékkel, babakocsival és kerékpárral közlekedők számára. A gyors és biztonságos utascserét oldalanként nyolc kétszárnyú ajtó segíti elő, melyek kimozduló lépcsővel rendelkeznek a peron és a jármű közötti rések áthidalása érdekében. Az új járművek exkluzív belső kialakítása, a teljes hang- és hőszigetelés, valamint a hatékony légkondicionáló rendszer kényelmet és biztonságot garantálnak az utasoknak. A közel 45 méter hosszú, 2 méter 65 centiméter széles villamosokra 316 utas férhet fel. Az optimalizált, rendkívül könnyű, nagy szilárdságú rozsdamentes acélszerkezet súly szempontjából kompromisszum nélkül tesz eleget a magas szerkezeti követelményeknek, és a lehető legmagasabb szintű védelmet nyújtja az utasoknak és a vezetőnek. A jármű optimális látószöget garantál a vezetőnek, ezáltal maximális biztonságot nyújt a kiszámíthatatlan városi környezetben. A villamos orr-részét úgy alakították ki, hogy javítsa a gyalogosok védelmét.

(Nyitókép forrása: Stadler Rail)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek