Százhalombatta lett, maradhat?

iho   ·   2018.05.03. 12:18

Reagált a MÁV, a teljes levelet közzétesszük, egyúttal megjegyezzük, nem egy, nem két olyan esetet tudnánk mondani, amikor a „szolgálati utat betartva” kerestük őket, és még csak nem is reagáltak, ami ebbéli igyekezetünket erősen erodálta; hozzátéve, ezúttal valóban nem kerestük a „másik felet”. És akkor a levél a történtekről.

* * *

Tisztelt Szerkesztőség!

Az IHO weboldalán Százhalombatta lett, maradhat? címmel megjelent, egy blogtól átvett cikkükben (/hir/szazhalombatta-lett-maradhat-180503) a korrekt tájékoztatás érdekében, kérjük, szó szerint tegyék közzé a vasúttársaság alábbi reagálását, továbbá a címet a hitelességnek megfelelve javítsák ki. Kérjük, amennyiben a vasúttársasággal a kapcsolatban jelentetnek meg írást, akkor előtte keressék meg sajtóosztályunkat a sajto@mav.hu címen vagy a 06 1 511 3186-os telefonszámon.

Azt mindenekelőtt tisztázni szeretnénk, hogy minden ellenkező híreszteléssel szemben nem hagytunk utasokat a százhalombattai állomáson. A sztori írója, Anikó bizonyára nem volt végig szemtanúja a történteknek, ezért nem lehetett tisztában azzal, hogy rövid időn belül gondoskodtunk az utasok elszállításáról.

A 40-es számú, Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon február 26-tól folyó pályaépítési munkálatok miatt a pécsi InterCity vonatok helyett Kelenföld–Százhalombatta között vonatpótló autóbuszok közlekednek. További információkat a honlapunkon olvashatnak erről: https://www.mavcsoport.hu/mavinform/modositott-menetrend-potlobuszok-pecsi-fovonalon-es-csatlakozo-vonalakon

Általánosan jellemző, hogy a vonatpótló buszok a vonat érkezésekor a buszmegállóban várakoznak, a sofőrök pedig segítenek a csomagok elhelyezésében. A vonatpótló buszok általában az előzetesen kalkulált eljutási időn belül, 30-35 perc menetidővel jutnak el Százhalombattáról Kelenföldre.

A vonalon a korábban mért utasszámok alapján határozták meg a vonatpótló buszok mennyiségét, de az operatív beavatkozásra is felkészült a MÁV-START (tömeges utasforgalom, csoportos utazások).

Április 30-án ünnepnapi közlekedési rend volt érvényben. Az IC803-as számú, Dráva InterCity 17:35-kor érkezett a százhalombattai állomásra. Három pótlóbusz állt rendelkezésre az utasok elszállításához. Ezek 17:42-kor indultak el Százhalombattáról és menetrend szerint, 18:26-kor érkeztek meg Kelenföld állomásra.

A megrendelt buszmennyiség ezen vonat esetében kevésnek bizonyult, de a MÁV-START kérésére a Volán fődiszpécsere azonnal küldött még egy autóbuszt a százhalombattai állomásra, amikor kiderült, hogy körülbelül húsz utas nem tud felszállni a pótlóbuszokra. Az újabb busz a százhalombattai vasútállomásra 18:05-kor érkezett meg, és az utasok felszállása után, 18:07-kor indult el. 18:38-kor, 12 perccel az előző három busz után megérkezett Kelenföldre.

Előre is köszönjük!

* * *

Korábban írtuk:

Anikó a Homárnak írta meg rémtörténetét a hosszúhétvégéről. Pécsről tartott Budapestre, és számos utastársával együtt a vasutat választották. A 40a vonali vágányzár miatt a távolsági vonatok csak Százhalombattáig közlekednek, innen Kelenföldre vonatpótló buszokkal viszik tovább az utasokat. Kisebb-nagyobb anomáliákkal ez többnyire rendben meg is történik, bár hallani beszámolókat ótvar állapotó buszokról és szigorúan telitömött járatokról is (hátha négy busz helyett három is elég arra a körre?). Át is adnánk a szót Anikónak:

„2018. 04. 30-án a 4-es ünnep egyik napján a Pécsről Budapestre tartó járat utasai Százhalombattán a szokásos rend szerint leszálltak a vonatról, hogy az állomáson parkoló buszokra felszálljanak és Kelenföldig élvezhessék az út fennmaradó részét. Ekkor felfigyeltem arra, hogy meglehetősen kevés busz (3 db) áll benn a sok utas ellenére. Nem mondom, hogy zseni voltam matekból, de azért azt levágtam, hogy lesz akinek nem lesz ülőhelye.

Természetesen így is lett és némi közjáték után úgy indultak tovább a buszok, hogy kb 10-15 embert nemes egyszerűséggel otthagytak Százhalombattán......úgy, hogy IC vonat és helyjegyet is váltottak.....és ugyebár még nem ért véget az utazásuk...”

A beszámoló folytatása szerint a buszsofőrök megtagadták, hogy álló utasokkal induljanak el, így a szerencsétlenül járt 10-15 utast nemes egyszerűséggel Százhalombattán hagyták. Ha ön is szívta már meg Százhalombattán, írja meg nekünk a történetét. Vagy ha annyira flottul ment minden, hogy az szóra érdemes!

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek