Személyhajók indulhatnak Somorjára

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.01.16. 15:00

Nagyszombat megye (Trnavský kraj) együttműködési megállapodást írt alá a Nautiva társasággal a folyami személyhajózásról – írja az Új Szó, felvidéki napilap.

A személyszállítási hajózás Pozsony és Somorja között még csak a terveken szerepel, most koordinálják a részleteket. A Nautiva egy célnak megfelelő, saját fejlesztésű, alacsony merülésű hajót építene. A hajó kapacitása 85 fő lenne. A menetidő attól függ majd, hogy milyen motor kerül a hajóba, ez még vita tárgya. Az előkészületi munkába a szomszédos Győr-Moson-Sopron megye is bekapcsolódott, így nagy esély van rá, hogy az eredetileg tervezett Somorja–Gútor–Dunacsún–Pozsony útvonal Rajkával és Dunakilitivel is kiegészülhet. A hajó a szlovák főváros központjában kötne ki. Jó alternatíva lehet ez a jövőben azok számára, akik szeretnék elkerülni a reggeli dugókat a főváros felé.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek