Szerkezetkész az új, háromvágányos budapesti déli összekötő

iho/vasút   ·   2022.07.09. 17:25
00_deli_osszekoto

Átgurult a hordó, hamarosan a vonatok is átgurulhatnak rajta. Az új híd építése a Déli Körvasút első üteme.

Már nem is emlékszünk a két régi ronda felszerkezetre: három új, pazar vasúti híd van Budapesten a Rákóczi híd mellett. Vitézy Dávid TIM-államtitkár Facebook-oldalán ennek kapcsán más mellett arról írt, hogy „az új szerkezet vágányzatát most kötik be a budai és pesti oldalon a vasútvonalba, a jövő héten kezdik megépíteni a síneket az új hídon, a következő három hétben elkészül a teljes vasúti pálya. Így július 25-én a statikus próbaterhelésre sor kerülhet, augusztus 3-án pedig a dinamikus terhelésre, ezután indulhatnak meg a vonatok az új pályán.

Az új Összekötő vasúti híd megépítése a Déli Körvasút fejlesztésének első ütemű projektje, a folytatás a teljes, Kelenföld és a Népliget közötti szakasz átépítése, bővítése lesz. Végig megépül a harmadik, egyes szakaszokon a negyedik vágány is, három új vasútállomás készül Nádorkertnél, Közvágóhídnál és Népligetnél, módosul a vágányhálózat Kelenföldön és Ferencváros állomáson, utóbbi helyen egy új, külön szintű átemelés is épül a személyszállító vonatoknak.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek