Szombaton forgalmival ingyen a vasúton

iho/vasút   ·   2012.09.21. 14:00
forg00

Szeptember 22-én, az Európai Autómentes Napon újra meghirdetik a vasúttársaságok a „Forgalmival a vasúton!” akciót, derül ki a Start közleményéből. Ezen a napon a forgalmijukat felmutató utasok ingyenesen utazhatnak a járatokon.

A kedvezményt a forgalmi engedélyen szereplő gépjármű tulajdonosa vagy üzemben tartója veheti igénybe, kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon. Első osztályon a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat, feláras vonat esetén az IC pót illetve helyjegy díját meg kell fizetni. Nem természetes személy részére kiállított forgalmi engedéllyel a kedvezmény nem vehető igénybe.

Nem tudjuk, hogy az autó vagy a vonat a gyorsabb, de az biztos, hogy szombaton a vonat az olcsóbb<br />(fotó: Vörös Attila)

Szintén a mobilitási héthez tartozik, hogy szeptember 16-22. között díjmentes a kerékpárszállítás minden olyan MÁV-Start járaton, melyen megengedett a kerékpárok szállítása. A kedvezmény díjmentes kerékpárjegy váltásával vehető igénybe.

Az autómentes naphoz kapcsolódó további programokról a Start honlapján lehet informálódni.

Jegy?<br />(Tevan Imre felvétele)

Kapcsolódó hírek

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.