Szombaton Szlovákiában IC-kényelem 10 euróért

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2012.09.17. 14:15

A szlovák vasúttársaság (ZSSK) felhívja a vonattal utazók figyelmét, hogy az európai mobilitás hét keretén belül szeptember 22-én szombaton, az autómentes napon mindenki 10 euróért vonatozhat az IC járatokon.

Az egységes jegyár mindegyik intercityjáratra érvényes a Pozsony–Zsolna–Kassa (és vissza) fővonalon, második kocsiosztályon, s már magában foglalja a helybiztosítás árát is. A jegyek minden nagyobb állomáson megvásárolhatók elővételben, a vonaton kedvezményes jegy vásárlására nincs lehetőség. Az IC-k Pozsonyból Kassára 5:34, 9:34 és 17:40-kor indulnak, Kassáról a fővárosba pedig 5:32, 13:33 és 17:32-kor indulnak.

Az utasoknak ez akár 14 eurós megtakarítást is jelenthet, hiszen a Kassa–Pozsony IC jegy 24 euróba kerül, amennyiben az utas a jegyét az indulás napján vásárolja meg. Természetesen a tíz eurónál olcsóbb jegyek esetén nem kell többet fizetni, ott marad az eredeti ár. (Például Pozsony–Nagyszombat [Trnava] között 7 euró az ár.)

Szlovákia legfontosabb, a Vág és a Hernád völgyében haladó vasútvonalán járnak az IC-k a két legnagyobb város között. Tevan Imre felvétele Rózsahegyen készült

Kapcsolódó hírek