Tanker és teherhajó szerencsétlen találkozója

iho/hajózás   ·   2018.01.07. 18:45
tanker_utkozes_tz_kislid

A tudósítások szerint iráni tankhajó a kínai partok előtt ütközött egy teherhajóval, ezek után az egész jármű tűzbe borult. A harminckét eltűnt legénységi tag közül harmincan irániak, ketten bangladesiek. A kínai állami televízióban távoli képeket lehetett látni a hajóról, amelyről sűrű füstfelhő szállt fel.

Az égő tankhajó, az iráni Sanchi

A balesetben érintett másik jármű, egy kínai teherhajó a tudósítások szerint semmiféle olyan kárt nem szenvedett, amely a biztonságát veszélyeztetné. A hajó nevét egyelőre nem lehet tudni, legénységének mind a 21 tagját kimentették.

A baleset szombat este történt, Sanghajtól 300 kilométernyire keletre. A 136 ezer tonna olajjal megrakott Sanchi mentésére Kína nyolc hajót küldött ki, Dél-Korea egy repülővel és a parti őrség egy hajójával vett részt a mentésben. A Sanchi a kínai közlekedésügyi minisztérium közlése alapján panamai zászló alatt hajózott és az iráni Bright Shipping szállítmányozási társaság megbízásából Dél-Korea felé tartott.

A Sanchi 2008-ban épült, 274 méter hosszú és 50 méter széles hajó, balesete előtt a dél-koreai Daesan kikötője felé tartott.

A Sanchi ifjúkorában, még máltai zászló és teljesen más név alatt (forrás: marinetraffic.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek