Tavasszal megkezdődik az M2-es bővítése

iho/közút   ·   2017.02.09. 13:45
400px_m2

Az M2-es autóutat középen elválasztó sávval is ellátják, a meglévő pályaszerkezet pedig megerősítik. A fejlesztést követően Budapest és Vác között végig száztízzel lehet majd haladni. Tovább tehermentesülnek az átmenő forgalom alól a 2-es főút mentén található települések, vagyis Dunakeszi, Göd, Sződ, Sződliget, Fót, Csörög és Vác. A kétszer két sávnak köszönhetően javulni fog a forgalombiztonság, és csökken majd a balesetek száma is.

2019-re kétszer két sávosra bővül Budapest és Vác között az M2-es autóút, a fejlesztési munkálatok idén tavasszal kezdődnek (forrás: NIF)

Az autóút Budapest–Vác déli csomópont közötti szakaszának gyorsforgalmi úttá fejlesztésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárást a Strabag Építő Kft. és a Strabag AG-ből álló STR+S-M2 Konzorcium nyerte. A kivitelezés nettó értéke 32 milliárd 975 millió forint. A kivitelezés várhatóan áprilisban kezdődik meg az előkészítő munkálatokkal, és 2019-ben fejeződik be.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.