Tavaszi szél képet áraszt

Istvánfi Péter   ·   2012.06.17. 19:00
00

A Fortepan oldal idei második, tavaszi frissítésében mintegy 1800 új kép került fel az oldalra. A lelkes amatőrök mellett idén először egy közintézmény, a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény is gazdagította felajánlásával az oldalt.

A harmincas és ötvenes évekbeli családi fotók mellett a mostani frissítésben néhány magyar turisták által külföldön készített fotóval is bővült az archívum. Segítségükkel Párizs melett a berlini olimpiára és a New York-i világkiállításra is ellátogathatunk. Mostani cikkünkben az érdekesebb közúti és gumikerekes képekből válogattunk.

Tömegek kelnek át a háborúban lebombázott, majd ideiglenesen helyreállított Szabadság hídon<br/>A képre kattintva galéria nyílik!<br/>(A képek forrása a Fortepan-archívum)

A játékos kedvűeket továvbbra is várja a téma internetes fóruma, ahol sok szeretettel várják a szerzők a képfejtésben jártas próbálkozókat.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.