Tehervonat siklott Csehországban

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2022.01.14. 15:00
Siklás

Személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár jelentős.

Két tehervonat ütközött össze csütörtök éjjel az egyik legnagyobb vasúti csomópont, Přerov közelében, Prosenice állomáson. Személyi sérülés nélkül úszták meg a csehek a balesetet, de az anyagi kár jelentős, az első becslések szerint 21 millió korona (300 millió forint) kár keletkezett. A 43404-es számú tehervonat (Rail Cargo Carrier) ütközött össze a ČD Cargo 52479-es számú tehervonatával, aminek következtében négy tehervagon siklott ki és az egyik mozdony is megsérült. A 43404-es tehervonat haladta meg a tilos jelzést, oldalról ütközött a ČD Cargo vonatának. 

A baleset miatt Lipník nad Bečvou és Prosenice állomások között szünetelt a forgalom az egyébként nagyon leterhelt és fontos vasúti korridoron. A vasúti szolgáltatók pótlóbuszokkal helyettesítették járataikat az érintett vonalon, de nagy késésekre és járatkimaradásokra kell felkészülni a kelet–nyugati fővonalon a baleset miatt. A baleset időpontjában a vonali biztosítóberendezés ki volt kapcsolva egy tervezett vágányzár miatt.

A balesetről további fotókat itt láthatnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek