Tehervonat siklott ki Lengyelországban

MTI/iho   ·   2018.05.11. 11:54
400px_lengyel_siklas

A baleset csütörtök délután a nagy-lengyelországi vajdasági Wronki község mellett történt. Az eset során senki nem sérült meg, a tizenkét kocsiból álló vonat azonban eltorlaszolta a két nyugat-lengyelországi nagyvárost összekötő vasútvonal mindkét vágányát. A baleset miatt a forgalmas közlekedési folyosón még pénteken is akadozik a közlekedés.

Lengyelország nyugati részén kisiklott egy szenet szállító tehervonat több kocsija. A baleset jókora zavart okozott a Poznant Szczecinnel összekötő vasútvonalon (fotó: Europe Trains Railways CC Facebook-oldal)

Péntekre virradóra megpróbálták eltávolítani a szerelvényt és járhatóvá tenni a síneket. A PKP lengyel államvasutak szóvivője péntek reggel közölte: egyes szakaszokon a nap folyamán is pótlóbuszokkal szállítják az utasokat, a Poznan és Szczecin között utazazóknak emiatt késésekre kell számítani. A baleset körülményeit a hatóságok vizsgálják.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek