Tekerjen le Budapestről Etyekre kerékpárúton!

iho/zöldút   ·   2022.06.18. 16:00
00_bp-etyek_kerekparut

Befejezték a szakasz építési munkálatainak utolsó fázisát is.

2020 márciusában kezdődött meg a fővárost és a Balatont összekötő 108 kilométer hosszú Budapest–Balaton kerékpáros útvonal kiépítése. Az Etyekig tartó szakasszal indult meg a fejlesztés. A beruházás során 4250 köbméter aszfaltot építettek be és több mint kilenc kilométer hosszon új, önálló kerékpárút épült meg, ahol már nem kell tartani többé az autósok és kerékpárosok közötti konfliktushelyzetek kialakulásától.

Kattintson képünkre, nézze meg galériánkat! (fotók: NIF Zrt.; MTI/Koszticsák Szilárd)

11,5 kilométeren leburkolták a meglévő földutakat és kihelyezték a szükséges táblákat, valamint felfestették a burkolati jeleket. A 3,3 méter széles kerékpárút mellett 292 fát ültettek el, és 173 jelzőtáblát helyeztek ki.

Az elkészült kerékpárútszakaszt ebben a hónapban helyezik forgalomba.

A fejlesztés a Technológiai és Ipari Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, az Európai Unió támogatásával, valamint hazai forrásból valósult meg. A kivitelezést a Strabag Építő Kft., a Colas Út Építőipari Zrt., a Colas Közlekedésépítő Zrt. és a KM Építő Kft. végezte nettó 2 milliárd 649 millió 459 ezer 75 forintból.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Infrastruktúra

Újra van győztese az észak-erdélyi autópálya építésének, talán most már elkészül a hiányzó tizenhat kilométer Aranyosgyéresnél

MTI/iho   ·   2022.08.09. 17:20

Az osztrák Strabag és a német Geiger romániai leányvállalatainak a konzorciumát hirdette ki győztesnek a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság az észak-erdélyi A3-as autópálya Kolozsvár és Marosvásárhely közötti hiányzó szakaszának a megépítésére kiírt pályázaton.