Tél eleji káosz Szlovákiában

iho/vasút   ·   2016.12.02. 09:55
400px_szlovakho

Az erős szél és havazás miatt Szlovákia-szerte erősen akadozik a vasúti közlekedés. A Homonna–Prága viszonylatú, EN442-es számú Bohemia EuroNight előtt fák dőltek a sínekre a szlovák fővonalon, tönkretéve a felsővezetéket, és megrongálva egy hálókocsit, továbbá néhány, az autószállító kocsin utazó személyautót is. Hajnali négy óra körülre sikerült egy vágányt felszabadítani, és dízelgépekkel elvontatni néhány vonatot, de az öröm csak rövid ideig tarthatott: továbbra sem csitul a szél, és reggel hat óra után ismét elakadt a forgalom. A kialakult helyzet következtében északi szomszédainknál egész nap felfordulás várható az egész fővonalon, borulnak a gép és szerelvényfordák.

A hó és a szélvihar Szlovákia-szerte megakasztotta a vasúti forgalmat (fotó: railpage.net)

Fél kilenc óta a Zsolna–Csaca szakasz is járhatatlan mindkét vágány, sok fa dőlhetett ki. Az erős szél miatt Pozsony és Nagyszombat között legfeljebb ötven kilométer per órás tempóval engedélyezett a közlekedés, így arra is késésekre kell számítani. Az éjszakai 614-es és 615-ös gyorsvonatokat Liptószentmiklós és Csorba között autóbusszal pótolták. A Tátraalján a Kassa irányába tartó vágányt ma szabadítják fel, a Kassa felől Zsolna irányába tartón meg nem erősített információk szerint csak vasárnap vehetik fel újra a forgalmat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek