Terelve járnak hétfőtől három hétig a pécsi IC-k

iho   ·   2019.08.02. 19:30
4388

A Százhalombatta-Pusztaszabolcs közötti pályafelújítás miatt a Budapest–Pusztaszabolcs–Dombóvár–Pécs vonalon augusztus 5-től 25-ig jelentős menetrendi változások lesznek – figyelmeztet a MÁV közleménye.

A pécsi intercity vonatok és a bajai Gemenc Expressz a vágányzár miatt kerülő útirányon, Dunaújváros érintésével közlekednek, Sárbogárd helyett Rétszilas állomáson állnak meg. A Keleti pályaudvarról korábban, kerek órakor indulnak, Rétszilasig korábban közlekednek, onnan Pécsig változatlan a menetrendjük. Pécsről nem változik az indulási idő, óra 10 és 14 perckor indulnak, de a kerülő útvonal miatt később, óra 55 és 59 percében érkeznek meg Budapestre.

Nem példa nélküli, hogy a 40-es vonalról Dunaújvároson át terelik a pécsi intercityket. 2009-ben Szergejekkel emelték át a vonatokat (fotó: Vörös Attila)

A Budapest–Százhalombatta, és a Budapest–Pusztaszabolcs–Dunaújváros közötti S40-es és S42-es vonatok 10 perccel korábban indulnak a Déliből. A Déli pályaudvarról 6:20-kor és a Százhalombattáról 7:53-kor, 18:53-kor induló vonatok nem közlekednek.

A Pusztaszabolcs–Dombóvár viszonylatban közlekedő S40-es személyvonatok helyett Pusztaszabolcs és Szabadegyháza, valamint a Pusztaszabolcs– Székesfehérvár viszonylatban közlekedő S440-es személyvonatok helyett Pusztaszabolcs és Zichyújfalu között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A 2013-as terelésnél Csörgőket küldtek (fotó: Fritz Gergely)

Augusztus 5-én a Pusztaszabolcsról Dunaújvárosba 4:39-kor, valamint a Dunaújvárosból 3:31-kor, 4:30-kor és 5:30-kor Budapest-Déli pályaudvarig közlekedő elővárosi vonat helyett Pusztaszabolcs és Dunaújváros között pótlóbuszok járnak.

A terelésre Pusztaszabolcs állomás átépítése miatt van szükség. A megelőző két hétben az állomás dunaújvárosi kijáratát építették át, emiatt az összes dunaújvárosi tehervonatot el kellett terelni – szintén a Rétszilas–Mezőfalva–Dunaújváros vonalra.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek