Tesztelik a Desirókat

MTI/iho   ·   2014.08.01. 12:23

Virágh Adrienn, a Siemens Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI érdeklődésére közölte: amint a MÁV, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) és a Siemens szakemberei megbizonyosodtak arról, hogy a vonal minden szempontból alkalmas a menetrend megbízható módon történő teljesítésére és a biztonságos közlekedésre, akkor üzembe állíthatók a Desiro motorvonatok a teljes vonalon.

Így megszűnik az átszállás, és pár perccel csökken majd a menetidő a Budapest–Balatonfüred útvonalon. A Desirók többször zavart okoztak a Budapest–Székesfehérvár vasútvonalon üzembe helyezett új biztosítóberendezés működésében, ezért kellett felfüggeszteni működésüket a balatoni vonalon. Ezért a Budapest–Balatonfüred viszonylatra tervezett szerelvények július 6-a óta csak Székesfehérvár és Balatonfüred között közlekednek, a járatok Budapest és Székesfehérvár közötti szakaszán a Flirtök szállítják az utasokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek