Tizenöt százalékos részesedést szerzett a Waberer’s-ben a Mol Vagyonkezelő és a Trevelin Holding

MTI/iho   ·   2024.04.29. 10:50

A megállapodást még tavaly decemberben írtak alá, az üzlet most zárult le.

A Trevelin Holding Zrt. és a Mol tulajdonában lévő Mol Vagyonkezelő Kft. megvette a Waberer’s International Nyrt. részvényeinek tizenöt százalékos csomagját – közölte a Waberer’s.

A Mol és a Waberer’s a tranzakcióval egy időben stratégiai együttműködési megállapodást kötött, amellyel szorosabbra fűzik üzleti együttműködésüket a komplex logisztikai szolgáltatások, az alternatív üzemanyagok, az energiahatékonysági fejlesztések és a zöld energiaátmenet területén.

A szerződés aláírásakor a Mol közölte, hogy a hazai tőzsdén jegyzett két nagyvállalat jelenleg is számos területen működik együtt: a Waberer’s több helyszínen nyújt komplex logisztikai szolgáltatást a Molnak, míg a magyar olajvállalat többek között üzemanyagot, kenőanyagokat értékesít a Waberer’s számára, amivel mind a nemzetközi fuvarozás, mind a belföldi disztribúciós tevékenység területén stratégiai beszállítónak számít.

A Waberer’s-csoport, 2006 óta segíti különböző szolgáltatásokkal a hazai olajvállalatot, így többek között a százhalombattai Dunai Finomító üzemben, ahol három nagyobb raktárt üzemeltet, valamint részt vesz a Mol-csoporthoz tartozó pozsonyi Slovnaft finomító logisztikai kiszolgálásában is.

Az együttműködést tovább bővítve, a Waberer’s leányvállalata az MPK Mol Petrolkémia részére termelési logisztikai szolgáltatásokat is végez Tiszaújvárosban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek