Több mint hétmillió vármegye- és országbérlet kelt el egy év alatt

MTI/iho   ·   2024.04.25. 08:20

Az új bérletek a korábbiaknál olcsóbb, egyszerűbb és kiterjedtebb hozzáférést nyújtanak a MÁV–Volán-csoport szolgáltatásaihoz.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) tájékoztatása alapján az így megvalósított tarifaközösség révén végre az utasok is átélhetik az előnyeit annak, hogy a közlekedési kormányzat egy cégbe szervezte a vasúttársaságot és a Volánbuszt.

A MÁV–Volán-csoport helyközi járatain 2023. május 1-jétől érvényesek a vármegye- és országbérletek, ám már a bevezetést megelőző egy hétben lehetőség nyílt azok megvásárlására elővételben. Ezért 2024. április 24-e tekinthető az új tarifarendszer alapját képező bérletek első évfordulójának.

Az új bérletek sikerére építve teljesen átalakult a hazai helyközi tarifarendszer, így összességében mintegy 4,5 millió ember – rendszeresen ingázó, alkalmi ügyet intéző vagy épp kikapcsolódni vágyó utas – jut hozzá több szolgáltatáshoz a korábbiaknál kedvezőbb feltételekkel. Ugyanakkor az utasok igényeire válaszul megszületett a bérletek napijegy változata, a Vármegye24 és a Magyarország24 is.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium közleménye szerint a vármegye- és országbérletekre épülő új tarifarendszer révén – köszönhetően az olyan kedvezmény-kiterjesztéseknek is, mint a 14 év alattiak és a 65 évnél fiatalabb, nyugdíjszerű ellátásban részesülők ingyenes utazása vagy épp a közalkalmazottak és a 25 év alatti fiatalok ötven százalékos kedvezménye – a rendszeresen ingázó családok havi több tízezer forintot spórolhatnak meg, így az új bérletekre épülő tarifarendszer a rezsicsökkentés fontos elemévé vált.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek