Tömik az automatákat, a BKK reagál

iho   ·   2015.07.21. 11:10

Szoftveresen előzik meg az illetéktelenek pénzhez jutását a BKK-nál. A pénzbedobós nyilvános telefonok korától kezdve a mai ATM-ekig ki nem haló szokás, hogy a kiadott pénzt mások is igyekeznek megkaparintani. A BKK-nál most kifejlesztett új szoftver a „pénz az ablakban” megoldást választja: negyven másodperc után a ki nem adható bankjegyet a szerkezet visszahúzza, és ezzel egy időben magyar és angol nyelven értesíti a jegyvásárlót az ilyenkor alkalmazandó eljárásról. Emellett a fővárosi közlekedési csúcsszerv a bankkártyás fizetést ajánlja, valamint, hogy mindig győződjünk meg a pénzkiadó nyílás szabad voltáról. Természetesen ez az eljárás csak a visszajáró bankjegyek esetén működik, a jegy mellé, a tálcára leejtett aprót technológiailag nehezebb lenne visszaemelnie az automatának – olvastuk a BKK sajtóközleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Autóbuszközlekedés

Ne az állomáson pünkösdöljön! Tervezze meg előre utazását, váltsa meg időben menetjegyet a hosszú hétvégére

MÁV/iho   ·   2024.05.15. 15:45

Pünkösd ünnepén várhatóan sokan kelnek útra a közösségi közlekedés járatain. A MÁV és a Volánbusz azt kéri, hogy indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi közlekedési rendről. Érdemes elővételben megváltani a menetjegyeket, illetve használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.