Troli is készült a Mikulásgyárban

iho   ·   2015.12.05. 13:45
00kicsi

Egy vadonatúj csuklós Solaris trolibusz járja majd az utcákat egészen Vízkeresztig: az évek óta népszerű Mikulásgyárral karöltve közlekedik az adventi időszakban. A trolibuszon tehát nemcsak a mintegy tízezer ledből álló díszítés az, ami egyedi. A Városliget peremén, a volt Felvonulási téren idén is felépítették az adománygyűjtő sátrakat, ahol a rászorulók számára várják az ajándékokat: a hagyományos karácsonyi meglepetéseken kívül tartós élelmiszereket, tisztálkodószereket is várnak.

Kívül-belül csillog a vadonatúj Solaris troli. A képre kattintva galéria nyílik (Kemsei Zoltán felvételei)

A BKK és a BKV a már hagyományossá vált Fénytrolit is bevetette a nemes cél érdekében: az átadóünnepség után egyből a 70-es troli vonalán, december 6-án, Mikuláskor a 72-esen fog közlekedni az egyedi jármű, az utasszállításon kívül adományokat is gyűjtve. A teljes adventi menetrend nemsokára a BKK honlapján is megjelenik az ígéretek szerint. A troli december 19-éig a város több vonalán, hétköznap 17–20, hétvégén 10–18 óra között közlekedik, majd egészen január 6-áig (december 24. és 31. kivételével) mint Fénytroli járja az utcákat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek