Új finn társaság Ferihegyen: irány a fehér éjszakák hazája

iho/repülés   ·   2012.06.04. 15:00
Blue1_md-90-30_oh-bld_arp_cim

Szombat óta már két finn légitársaság repül Finnországba Budapestről. Június 2-ától hetente közlekedik a Blue1 légitársaság Boeing 717-es (a korábbi DC-9-esből, illetve MD-87-esből fejlesztett) gépe szombatonként, a nyári csúcsidőszakban pedig szerdánként is – adja hírül a Budapest Airport közleménye.

A 115 személyes gépek a nyári menetrendi időszakban szombatonként fordulnak meg Budapest és Helsinki között, ezt egészíti ki július 4. és augusztus 8. között még egy szerdai járatpár. Mindként napon 17:55-kor érkeznek a járatok és 18:35-kor indulnak vissza a magyar fővárosból. A jelenlegi tervek szerint a Blue1 gépei szeptember 29-ig közlekednek és a nyári szezon elején éppen jó időben indulnak ahhoz, hogy az utasok élvezhessék a csodálatos finn fehér éjszakákat, amikor egész éjjel nem megy le a nap Helsinki egén.

(fotó: wikimedia)

A Blue1 visszatérőnek számít Budapesten, hiszen gépei már közlekedtek Budapestre 2007 és 2008 között. Most, a nyári menetrendi időszakban a Blue1, amely az SAS regionális leányvállalataként kezdte működést, turista-csalogatónak szánja a budapesti járatot. A Blue1 a Lufthansát is tömörítő Star Alliance légitársasági szövetség tagja, jelenleg 15 gépes flottát üzemeltet, amelyeknek döntő többsége a két osztályos elrendezésű (business-turista) Boeing 717-es.

Kam Jandu, a Budapest Airport légiközlekedési igazgatója szerint a Blue1 nagyon jó menetrendi időben repül Helsinki és Budapest között, ráadásul nagyszerű átszállási lehetőségeket biztosít Helsinkiből Skandinávia más városaiba is. Janne Hattula, a Blue1 kereskedelmi vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: Budapest kiválóan illeszkedik a társaság ngynevezett Summer Collection kínálatába.

Az 1998-ban alapított Blue1 az elmúlt évben nem kevesebb, mint 1,6 millió utast szállított. Az SAS és a Stra Alliance rendszerén keresztül nemcsak Észak-Európába, hanem a tengerentúlra, az Egyesült Államokba és Ázsiába is kínál kényelmes átszállási lehetőségeket.

Kapcsolódó hírek