Új kamionos alkatrészraktár Székesfehérváron

iho   ·   2013.02.14. 16:09

A kamion- és teherautó-alkatrészekkel és szervizeléssel foglalkozó cég 159 millió forintot költhetett a fejlesztésre. A csütörtöki projektzáró sajtótájékoztatón Kósa József ügyvezető igazgató elmondta: a telephelyfejlesztéshez mintegy 80 millió forintot nyertek az Új Széchenyi Terv Közép-dunántúli Operatív Programjában. A projekt eredményeként 1624 négyzetméter alapterületű új épületegyüttes jött létre, amely környezetbarát hűtés-fűtési rendszerrel és hőszigeteléssel csökkenti a környezeti terhelést.

A projekt fenntartási időszakában a cég hat új munkahely létesítését vállalta.

A cégvezető közölte: 1994-ben alapított vállalkozása egy másik, 49 millió forintos fejlesztést is végrehajtott egy sikeres GOP-pályázatnak köszönhetően. A húszmilliós támogatás segítségével gépekkel, berendezésekkel szerelték fel a műszaki vizsgáztatáshoz kialakított épületrészt.

Kapcsolódó hírek

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.