Nem hiba, fakocka!

iho   ·   2017.07.26. 09:00
m4_P1060353

A BKV sajtóközleménye szerint nem a régi műszaki hiba tért vissza a felújított szerelvényeknél a 3-as metrón: a vonat egyik ajtaja alá valahogy egy fakocka szorult. A Kőér utcai telephelyen az orosz és a magyar szakértők egyéb, például szoftveres eredetű hibát, vagy épp kábelcsatlakozási problémát nem találtak. A védelmi rendszer nem hogy meghibásodott volna, hanem tökéletesen működve jelezte a járművezetőnek az ajtózárási problémát.

Korábban írtuk:

Reggel fél nyolckor előjött a szokásos hiba a Pöttyös utcánál, az Index értesülése szerint nem működött az ajtózáródást visszajelző lámpa. A portál megkérdezte a BKV vezérigazgatóját, Bolla Tibort, aki elmondta, hogy a vonatot kivonták a forgalomból, átvizsgálják a szoftverét. A hat, már Budapesten dolgozó Pandából a maradék öt továbbra is üzemel.

(illusztráció: Vörös Attila)

A Metrovagonmas Mityiscsiben levő gyárában felújított metrókkal elég sok probléma volt, leggyakrabban az ajtóvisszajelzéssel, de volt, hogy az egyik vonat foglyul ejtette utasait, vésznyitóval is alig bírtak szabadulni. Az esetet követően az oroszok elnézést kértek, és mérnökök hada érkezett Moszkvából, a jelek szerint nem elegen, maradt még tennivaló.

Az első felújított metrószerelvény március 20-án állt forgalomba Budapesten, de már az első napokban probléma adódott vele. Tarlós István főpolgármester a kezdeti hibák után azt mondta, azok a felújított járművek esetében is elkerülhetetlenek. Március végén közölte, akkor lesz baj, ha egy hónap múlva is vannak hibák a vonatokkal. A BKV június elején a meghibásodások miatt egy időre az összes felújított szerelvényt kivonta a forgalomból. A szerződés szerint 222 metrókocsi felújítása csaknem kétszázhúszmillió euróba kerül.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek