Újra utasforgalomban az egyik Kiss

iho   ·   2020.08.24. 18:00
6873_T20V5579_200824_

Hétfőtől a váci vonalon forog a 007-es egység. A második emeletes vonat a 100a vonalra jön majd szeptemberben.

A Stadlertől várásolt emeletes motorvonatok első példánya március 15-én már egyszer utasforgalmi próbaüzembe állt, de alig két nap után a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések miatt ezt le kellett állítani. A soron következő nemzeti ünnepünkre alakultak úgy a körülmények, hogy a svájci mérnökök is visszatérhettek hazánkba és az egyik Stadler Kiss emeletes motorvonat is készen állt az ilyen próbaüzem folytatására. Hétfőtől tehát a 007-es Kisst a 70-es vonalon találjuk meg a Nyugati pályaudvar és Vác közti személyvonatokon.

A Nyugati pályaudvaron készülődik újabb váci körére a Kiss (képek: Vörös Attila)

Szeptember közepétől pedig már a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon is találkozhatunk majd a 600 férőhelyes emeletes vonattal. Idén várhatóan tíz új jármű állhat forgalomba a két vonalon – fogalmaz a MÁV közleménye. Szerencsére már most sem csak Vácig jutnak el az impozáns szerelvények: vasárnaponként egyes járatok kirándulóvonatként Nagymarosig járnak. Novembertől várható, hogy a teljes Budapest–Vác–Szob szakaszon közlekedjen Kiss.

A vonat augusztus végi menetrendje ide kattintva elérhető a MÁV honlapján.

Alsógörde érkezik az emeletes motorvonat

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek