Utánpótlás, válogatott: együttműködik a reptér a műegyetemmel

iho/repülés   ·   2015.05.28. 11:15
bud-bme0

Az együttműködésnek az egyetem oktatói és hallgatói, valamint a repülőtér üzemeltetője is egyaránt a haszonélvezője, hiszen a szoros együttműködés biztosítja egyfelől a legmagasabb szintű, gyakorlati tapasztalatokkal kiegészített képzést, másfelől pedig a megfelelő szakember utánpótlást a repülőtérnek.

Magyarországon még gyerekcipőben járó, külföldön viszont már jól bevált példák alapján fogott össze a Budapest Airport és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME). A repülőtér üzemeltetője a térség gazdaságának egyik legfontosabb nagyvállalataként elkötelezett a hazai felsőoktatás támogatása iránt. Az együttműködést az is indokolta, hogy a Budapest Airport szerteágazó üzleti tevékenységének fontos területeit lefedő BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán oktató szakemberek kiválóan hasznosítható és versenyképes tudást nyújtanak a hallgatóknak. A repülőtér pedig az egyik legalkalmasabb terep a képzés gyakorlati felhasználására, valamint további szakmai tapasztalatok gyűjtésére.

Beszáll az egyetem. Ők is, a Budapest Airport is jól jár

Az együttműködés kölcsönös előnyöket jelent valamennyi fél számára. Az aláírt megállapodás rögzíti az egyetem és a repülőtér közötti partnerség lehetséges formáit, egyebek mellett projektfeladatokban való részvételt, szakmai gyakorlati, illetve gyakornoki helyeket biztosít a hallgatók számára, valamint bizonyos esetekben az anyagi jellegű támogatás lehetőségét is nyújtja a kutatóknak vagy a hallgatóknak. Ezek mellett egy sor egyéb területen is lehetőség van a Budapest Airport és a BME közötti együttműködésre. A megfelelő szakember utánpótlás a repülőtér üzemeltetőjének is érdeke, az együttműködés pedig lehetőséget teremt a repülőtér üzleti folyamatainak és gazdasági tevékenységének a fejlesztésére is.

– A hazai felsőoktatás egyik legrangosabb intézményével kötöttünk megállapodást, ami garancia arra, hogy valós piaci értéket teremtsünk az együttműködésnek köszönhetően – jelentette ki Zahorán-Pirisi Zsuzsa, a Budapest Airport humánerőforrás igazgatója. Hozzátette: – Folyamatosan keressük a további együttműködési lehetőségeket akár más intézményekkel is, hiszen továbbra is támaszkodni kívánunk a színvonalas hazai felsőoktatásra, ahonnan versenyképes és kiváló tudású pályakezdő szakemberekre számítunk a jövőben is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek