Utas vert utast a mátészalkai vonaton

iho/vasút   ·   2019.03.11. 13:45
400px_mateszalka

A Mátészalkaleaks blog friss bejegyzése szerint az eset március 10-én, vasárnap kora délután egy óra körül egy Fehérgyarmatról Debrecenbe tartó személyvonaton zajlott. A poszt szerelvényen utazó írója alapján a mátészalkai utascsere során felszállt egy „első látásra sem túl bizalomgerjesztő úriember”, aki a szerelvényen végighaladva maga után sorban nyitva hagyta az ajtókat. Egy idős úr és a vele utazó felesége rászólt az illetőre – utóbbi „Ajtó!”, előbbi „Az anyádat!” kifejezésekkel élve –, hogy kulturált emberhez méltó módon csukja be maga után a nyílászárókat. Az odaszólásokra a körülbelül harminc éves férfi az idősek irányába fordult, majd többször is fenyegetőzött, hogy betöri az orrukat. Az úr ijedten próbálta magyarázni, hogy nem megfelelően fejezte ki magát, a fiatal férfi azonban hátrébb lépett, majd váratlanul erőből állon rúgta az urat és gyorsan el is iszkolt. A rúgástól az idősebb férfi állán több centi hosszban felszakadt a bőr, és vérezni kezdett.

Az idősebb férfi állát a rúgást követően a mentők kiérkezéséig az utasok látták el (kép forrása: Mátészalkaleaks)

Habár a vonat indulásáig bő tíz perc volt még hátra, a rendőrség az esetről való értesítés ellenére nem ért ki, így a szerelvény a sérült úrral együtt gördült ki Mátészalkáról. A rendőrök végül kis késéssel megérkeztek, de hiába, így a segélyhívó újbóli tárcsázását javasolták ahhoz, hogy a nyírbátori vasútállomáson már a mentők és a rendőrség is várhassa a vonatot, azonban a szervek oda sem érkeztek meg időben. A poszt írója így ismét a főkapitányságot tárcsázta.

A rendőrök végül Nyírmihálydiban szálltak fel a vonatra, ahol felvették az adatokat és egyeztették a történteket. A sérült úr körülbelül másfél órával az eset után kapott helyszíni ellátást, ezt követően mentő szállította el. Bántalmazója semmi megbánást nem tanúsított, azzal védekezett, hogy nem történt volna meg az eset, ha nem az anyját szidják. Az utasok elmondása szerint a saját bevallása alapján büntetett előéletű férfi az út során is vérlázító viselkedést tanúsított – az ülésen végigfeküdve hangosan zenét bömböltetett –, ráadásul erőszakos tette ellenére is folytathatta az útját.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek