Utasfelmérés a soproni buszokon

iho   ·   2013.04.02. 08:38

A Kisalföld Volán az önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződésben foglaltak szerint utasszámlálást végez Sopronban. A gépkocsivezetők hat napon át, két tanítási és egy iskolaszüneti munkanapon, egy szombaton, egy vasárnap és egy ünnepnapon rögzítik a járataikra felszálló utasok számát. A KV lehetőséget biztosít arra is, hogy az utasok elmondják véleményüket a helyi autóbusz-közlekedés fejlesztésével kapcsolatban. Ehhez egy kérdőivet kell kitölteni az interneten, vagy nyomtatott formában is el lehet kérni a Lackner Kristóf utcai autóbusz-állomás elővételi pénztárában. A kitöltött kérdőíveket leadni is ugyanott lehet, április 14-ig.

A KV az önkormányzatával egyeztetve aktuális kérdésekben is kéri az utasok véleményét, az utolsó pontban pedig bármilyen észrevételt meg lehet említeni. A közlekedési vállalat a felmérés eredménye alapján tesz majd javaslatot az önkormányzat felé a menetrend optimalizálására.

A felmérés célja a szolgáltatás javítása, a sokakat érintő menetrendi problémák felderítése – mondta el a kisalfold.hu kérdésére Winkler Ágoston, a Kisalföld Volán menetrendi előadója. Itt elsősorban néhány perces módosításokra kell gondolni: például valamilyen átszállás most nem lehetséges, ezért az egyik járatot kicsit korábbra vagy későbbre kellene tenni. Általános járatsűrítésre sajnos nem lehet számítani, mivel az adott kilométer-keretet nem léphetjük túl, tette hozzá.

Kapcsolódó hírek