Változik a vasúti közlekedés a húsvéti hosszú hétvégén

iho/vasút   ·   2017.04.05. 09:35

Tavaly a húsvét ideje alatt csaknem ötszáznegyvenezren váltottak jegyet, ami egy szokásos hétvégéhez képest tizenhárom százalékkal több utazást jelent. Idén a tavaszi szünet április 13-tól 18-ig tart, főként annak kezdetekor sok diák utazik majd lakóhelyére, ezért csúcsforgalom várható a pályaudvarokon. A tavaszi szünet utolsó napján, kedden is sok utasra számít a vasúttársaság: ezen a napon a helybiztosítással közlekedő vonatok átlagos kihasználtsága még a húsvéthétfőinél is magasabb lehet. A várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV-Start az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét felhasználja, a helyfoglalások alakulása alapján, a lehetőségekhez képest az InterCity-vonatokhoz plusz kocsikat kapcsolnak.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-Start azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsák meg. Használják a jegyértékesítő automatákat, vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét is a https://jegyvasarlas.mav-start.hu/eTicketV2/ weboldalon keresztül, továbbá az online vásárolható és a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható e-vonatjegyet.

Bővebb tájékoztatás a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport.hu) található, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is tájékozódhatnak a +36 (1) 3-49-49-49-es telefonszámon. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499-49-99-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499-49-99-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499-49-99-es számot.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek