Vasúttörténeti konferencia, harmadszor

iho   ·   2017.02.06. 09:37

A vasúti építészet komoly hatást gyakorolt a települések rendezésére és működésére, továbbá az arculatra. A résztémák között helyet kap a neves vasúti építészek munkásságának bemutatásán túl a jelen, azaz az állomási felújítási programok szempontrendszere, ütemezése, és az épületek műemlékvédelme is.

Az április 21-22-én (a Zsuzsi Erdei Vasút kisvasúti napjával egyidőben) Debrecenben megtartandó konferenciára a rendező Közlekedéstudományi Egyesület várja az érdeklődőket, jelentkezőket, információk a csizmazia.tamas@mav.hu e-mailen, illetve a http://www.ktenet.hu oldalon találhatók.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Projektvégi pont a hegyesi oldalban, holmi zavartatással

T. Hámori Ferenc   ·   2023.12.10. 14:35

Ma hajnalban – némi kivétellel – ismét mennyiségi korlátozás nélkül elindultak a vonatok hazánk egyik legfontosabb, 1-es számú Budapest–Hegyeshalom–Rajka vasúti fővonalán. Megnéztük, milyen három hónap elteltével ismét vonatozni az ÉKM szerelemprojekt Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán. Vörös Attila képriportja.