Vectron próbázott Szlovákiában

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.11.07. 21:15
Kiskep
A Siemens Vectronja, egészen pontosan a 193 214-es pályaszámú villamos mozdony Szlovákiában járt. A zöld csíkos gép Ligetfaluról (Bratislava-Petržalka) indult november 5-én, és az északi fővonalon folytatta próbaútját Trencsénig (Trenčín).

A Siemens Vectronja Nagyszombat közelében<br>(fotó: railtrains.sk)

A ritkán látott vendég a vasúti infrastruktúra kompatibilitását tesztelte a géppel, különböző menetfokozatoknál. A próba leginkább a Vectronba beépített mobil ETCS biztosítóberendezés viselkedését és működését vizsgálta. Szlovákiában Pozsony-Récse (Bratislava-Rača) és Vágegyháza (Kostolná-Záriečie) között van beépítve az ETCS vonatbiztosító-berendezés a pályán. Tesztelték még az ott használatos MIREL VZ1 típusú biztosítóberendezést is. Információink szerint a teszt sikeres volt.

A Vectron próbáztatását a Regiojet kezdeményezte annak érdekében, hogy mielőbb lefolyhasson az engedélyeztetési folyamat, hiszen a napi három pár InterCity járatát a cseh magáncég éppen ezekkel a mozdonyokkal szeretné kiszolgálni Pozsony és Kassa között.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről,ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek