Velimben tesztelik az új Class 88-ast

iho   ·   2016.05.03. 11:15
00kicsi

A Vossloh Euro Dual járműcsaládba tartozó gépekből tízet rendelt a brit Direct Rail Services vállalat. A Bo'Bo' tengelyelrendezésű hibridmozdonyban egy 4000 kilowattos villanygép és egy 700 kilowattos Caterpillar dízelmotor dolgozik, legnagyobb sebessége 160 kilométer per óra. A tesztmozdony április közepén érkezett Csehországba, és a hónap utolsó napjaiban kezdte meg próbaköreit. A Vossloh spanyolországi gyárát 2015 év végén a Stadler vásárolta meg, így a további járművek már a svájci gyártó neve alatt készülnek.

A képre kattintva galéria nyílik (forrás: vladanfoto.cz)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.