Villamosokat szerez be Jászvásár

iho/vasút   ·   2019.06.29. 15:00
400px_jaszvasar_villamos

„A villamosinfrastruktúra rehabilitációja Jászvásáron, valamint a forgalom átszervezése a Tudor Vladimirescu körúton” elnevezésű projekt keretében hét villamost vásárolnak, a Bucşinescu-elágazás, a Vladimirescu körút és a kisinyovi elágazás között 2410 méter hosszon újakra cserélik a villamospálya sínjeit, felújítják a pálya felépítményét, továbbá újjáépítik a Tudor Vladimirescu-hidat is. A megállapodást, amely vissza nem térítendő pénzügyi támogatást nyújt a beruházáshoz, a napokban írta alá Jászvásár (Iași) vezetősége és az ország Északkeleti Regionális Fejlesztési Ügynöksége.

Hét új villamost vásárolna az északkelet-romániai Jászvásár városa (kép forrása: Wikipedia)

A projekt kiemelt fontosságú Jászvásár számára, mivel az északkelet-romániai város az északkeleti régió első olyan városa, amely a 4-es prioritási tengelyen található, a városi tömegközlekedés fejlesztését célzó támogatásban részesül. A 114 millió lej, vagyis körülbelül 7,7 milliárd forint értékű program során a villamospálya jelzése érdekében napelemes jelzőket építenek az útba, ezáltal a közúti forgalom keresztül tud majd menni a síneken. A munkálatok várhatóan még júniusban meg is kezdődnek. A beruházást a 2014–2020 közötti Regionális Operatív Programból finanszírozzák.

A beruházásnak köszönhetően a közel háromszázezer lakosú, ezzel a régió legnépesebb településének számító Jászvásár könnyebben fogja tudni teljesíteni az üvegházhatású gázok kibocsátásának éves csökkentési célját – számol be a Railway Pro.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek