Villanykút a benzinkutakon

iho   ·   2016.10.25. 09:30

A Magyarországon az orosz Lukoiltól vásárolt kutakat üzemeltető cég 2017-ben két kútnál – egy budapesti töltőállomáson és az M3-as autópálya melletti kútpárnál – kísérletképp az elektromos autók feltöltési lehetőségeit is bevezeti, összesen három gyorstöltő kihelyezésével. A Világgazdaság értesülései szerint tesztüzemben a töltők használata ingyenes lesz.

Geszti László ügyvezető igazgató elmondta: nem a töltőberendezések 5-25 millió forintos ára okozza a fő költségeket, az elektromos hálózatra csatlakozás kerül sokba, valamint, mivel a gyorstöltők egyelőre „nem eléggé gyorsak”, és a járműveknek eladható áram árának szabályozása sem ismert még, ezért is döntöttek az ingyenes próbaüzem mellett.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Szállítmányozás Alternatív hajtás

Weights & Dimensions-módosítás: több teherautó, több szén-dioxid-kibocsátás és energiafelhasználás, magasabb baleseti kockázat, több költség

iho/közút   ·   2024.03.07. 12:00

Ha az Európai Parlament március 11-én megszavazza a közúti tehergépjárművek tömegéről és méreteiről szóló EU-irányelv (96/53) módosítására irányuló javaslatot, alááshatja az EU zöld megállapodásának (Green Deal) közlekedésre vonatkozó céljait.