Volvókkal erősít a Jászkun Volán

iho   ·   2013.10.26. 13:30
00

A buszokat Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára adta át ünnepélyes keretek között a volán képviselőinek. A közel 80 millió forintos beszerzésből két helyi és öt helyközi használt autóbuszt tudott vásárolni a cég. Csak összehasonlításképpen, ezért az összegért körülbelül egy új gyártású csuklós jármű kapható manapság.

Holland Volvo 7700 szolnoki színekben<br/>A képre kattintva galéria nyílik!<br/>(a külön nem jelölt fotókat Szegedi András készítette)

A két szóló Volvo 7700-as 2004-ben készült, korábban Hollandiában szolgáltak, BP-RB-75 (MLC-223) és BP-RB-75 (MLC-224) rendszámon. A B7L alvázra épült kocsik futásteljesítménye teljesen átlagosnak mondható 500 ezer kilométer. A két kocsi a nemsokára selejtezni kivánt E94-esek helyét veszi át.

Helyközi Volvo 8700-as Svédországból<br/>(fotó: Varga Attila)

A B12BLE alvázra épült háromtengelyes Volvo 8700-asokból összesen ötöt vásárolt a Jászkun Volán. A kocsik korábban Svédországban közlekedtek, futásteljesítményük 550-700 ezen kilométer között mozog. Négy jármű 2003-ban, az ötödik 2002-ben készült, üzembe helyezésük előtt felújították és átfényezték őket, valamint áthúzták az üléseket. A buszokkal a Szolnok–Abony, Szolnok–Tószeg, Szolnok–Cibakháza és a Szolnok–Tiszasüly vonalakon találkozhatnak az utasok.

A most átadott buszokkal a helyközi üzem járműveinek átlagéletkora a hazai viszonyok között egész jónak mondható 11,2 évre csökkent, a helyi üzemnél ez a mutató 7,9 év, amivel listavezető a Jászkun Volán. Némileg azért árnyalja a képet, hogy utoljára a kilencvenes évek elején volt rá példa, hogy használt kocsik érkeztek a céghez, és az ebben az évben beszerzett hét kocsi is negatív rekordnak számít.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek