Vót: Futóverseny a Combinókban

Vörös Attila   ·   2017.07.24. 18:45
87_combino

Nagy volt az öröm 2007 júliusában, hiszen már Budapesten volt mind a negyven Siemens Combino villamos, kétségtelen színvonal-emelkedést hozva a Nagykörútra. A rekordhosszú, 54 méteres villamosokkal július 13-14. éjszakáján újabb rekordot tűztek ki célul, a terv az volt, hogy a negyven villamost összekapcsolva a két kilométeres szerelvényen fut majd át a BKV Előre csapata a Dob utcától a Jászai Mari térig. Persze nem egészen ez történt: a Combinók két vágányon, első és utolsó ajtajaikkal átfedésben álltak fel, ráadásul a főattrakcióig a Körút kereszteződéseit szabadon hagyva, a sormintát megbontva várakoztak. Aztán éjjel kettő körül Hagyó Miklós alpolgármester jelére elindult a futás, de minket villamosbarátokat sokkal jobban érdekelt maga a Combinosor.

Két kilométernyi Combino a Nagykörúton. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

A budapesti Combino különben korábban már kétszer is bekerült a rekordok könyvébe: egyrészt ez volt a leghosszabb egyterű villamos, másrészt 2007 májusában Nick Árpád 5 méterre elhúzott egy Combinót a fogával. A BKV-s csapatból végül a leggyorsabb 11 perc 23 másodperc alatt futotta végig a Combinokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek