Egy hónap múlva kész a 3-as villamos?

Kemsei Zoltán   ·   2014.07.31. 18:45
00kicsi

Mehetnek-e a gyerekek villamossal az iskolába, ha elkezdődik a tanév? Az összkép vegyes, de a mellékelt fotók tanúsága szerint pesszimizmusra nincs ok – bár az ördög sohasem alszik, váratlan események bármikor előfordulhatnak. A felújítást nem az „elejétől haladunk a végéig” munkamódszer alapján végzik: legelőször, még 2013 novemberében a Mázsa tér és az Örs vezér tere között kezdtek dolgozni, ezt követte a Mázsa tértől az Üllői útig tartó szakasz, utoljára az Örs vezér terétől a Bosnyák térig hirdettek vágányzárat.

Az 1-es, 3-as villamosprojekt térképe<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(forrás: BKK)

A három szakaszon más és más munkákat kell elvégezni: a Kőrösi Csoma Sándor úton új, füves pálya létesül, átépül a Bihari úti egyvágányos szakasz, újra sínek vezetnek a Kápolna utcába egy visszafogási lehetőség létrehozása miatt. Ami közös az egész, felújítás alatt álló szakaszon: a megállókat mindenhol átépítik, magasperont, új perontetőket kapnak.

Ecseri út, metróállomás. Mivel az útátjárót is felújítják, továbbá itt is új peron épül, a 3-as villamos végállomását még hátrább helyezték a kereszteződéstől<br>(a szerző felvételei)

A 3-as villamos felújításával több cikkünk is foglalkozik, tekintse meg őket!
Feltúrták Kőbányát
A Zalka egy hónapja
Csak zöld tárcsa lesz a Fehér úton
Kőbánya, ahol mindig zöld (lesz) a fű
Mintha elvágták volna
Mi a helyzet a Kápolna utcában?
Hegymenetben halad a hármas
Odafent majdnem kész a 3-as
Váltó lesz – most kőhalom
Váltóláz Kőbányán
Isten veled, egyvágány!
A Bihari utca metamorfózisa
A nyári hajrá következik
Új utakon Kőbányán
Metrótól metróig
Éles-edik a helyzet
Nem törik össze a Mázsát!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek