Bővült a valós idejű átszállási lehetőségek kijelzése a fővárosban

iho/vasút   ·   2023.09.15. 12:00
BKK_atszallas

Már a Tatra villamosok, a trolibuszok és a fogaskerekű kijelzőin is megjelennek az átszállási információk.

A kedvező tapasztalatok hatására folytatja az utastájékoztatás fejlesztését a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), így újabb járatok belső kijelzőin jelennek meg a valós idejű átszállási lehetőségek: szeptember 15-e, péntektől a Tatra típusú villamosokon, a trolibuszokon, valamint a 60-as jelzésű fogaskerekűn is azonnal értesülhetnek utazás közben az utasok arról, hogy melyik megállónál milyen járatokra szállhatnak át. A fejlesztésnek köszönhetően a kijelzőkön a ténylegesen fél órán belül induló BKK-járatok, elővárosi vonatok, illetve HÉV-járatok jelennek meg a megállókban és a csomópontokban.

A BKK hosszas előkészítő munka és jelentős fejlesztéseket követően idén tavasszal érte el, hogy a közösségi közlekedési járművek belső kijelzőin újra megjelenjenek az átszállási lehetőségek, melyek már valós idejű információt mutatnak. A mostani fejlesztésnek köszönhetően csaknem megduplázódott azoknak a járműveknek a száma, amelyek képesek megjeleníteni ezeket a járatinformációkat.

Májusban először az 1-es, a 4-es és a 6-os vonalon közlekedő Combino típusú villamosokon találkozhattak valós idejű információkkal az utasok. Majd a többi fővárosi villamosvonalon is megjelent a szolgáltatás: az utasok júniustól a dél-pesti, illetve a 2-es, a 23-as, a 47-es és a 49-es villamoson is láthatják az átszállási lehetőségeket. A fejlesztés következő szakaszában a BKK szakemberei azon dolgoznak, hogy valamennyi autóbuszon elérhető legyen a könnyebb tájékozódást szolgáló fejlesztés.

A közlekedési szolgáltató minden évben reprezentatív kutatáson méri fel a Budapesten és környékén élők igényeit és véleményét a főváros közlekedésével kapcsolatban. Az eddigi visszajelzések szerint a fővárosban közlekedők az utastájékoztatással a legelégedettebbek. A BKK ügyfeleinek pozitív értékelésében a mostanihoz hasonló fejlesztések mellett jelentős a szerepe a színvonalas helyszíni tájékoztatásnak és a folyamatos digitalizációnak is.

(Nyitókép forrása: BKK)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek