Olaszországot Kínával összekötő intermodális fuvart indít a Hupac

iho/vasút   ·   2022.11.17. 15:00
hupac_intermodalis

A szolgáltatás keretében Milánó és Szucsou között utazhatnak az áruszállító konténerek.

A Hupac új közvetlen fuvarja november 28-án indul; a vonatok várhatóan 25–28 nap alatt érnek a Sanghajtól száz kilométerre nyugatra fekvő városba. A vállalat decemberben több szerelvényt is indít majd. A vonatok Milánóból indulva Ausztrián, Németországon, Lengyelországon, Ukrajnán és Oroszországon halad keresztül, Kínába pedig az ország északkeleti részén található Mancsoulinál lép be. További részleteket később közöl majd a Hupac.

A svájci logisztikai társaság nem az első olyan cég, mely 2022-ben új vasúti intermodális árufuvarozási szolgáltatást indít Olaszország és Kína között az Új Selyemúton. Májusban például a Contship Italia és a Bahnoperator hozott létre szállítási útvonalat Milánó és a közép-kínai Hszian között.

A Kína és Európa közötti árufuvarozási kapcsolatokat érintően folyamatosan zajlanak a fejlesztések. Néhány napja például egy Kínából Duisburgba tartó szállítmány állított fel rekordot: a Hszian és a nyugat-németországi kikötőváros közötti, 9908 kilométeres utat alig tíz nap (pontosan 9 nap 19 óra és 26 perc) alatt tette meg, köszönhetően az újonnan létrehozott fix menetrendjének, amivel gyakorlatilag olyan, mint egy nagy távolságú személyszállító vonat – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: Hupac / railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek