Újabb nyolc „vonat + repülő” útvonalat indít el az SNCF és az Air France

iho/vasút   ·   2023.12.02. 12:00
airfrance_sncf_tgv

A párizsi Charles de Gaulle és Orly nemzetközi repülőterekről így már negyvenegy útvonalon válik elérhetővé egy jeggyel a vasút és a repülés kombinációja.

Az új útvonalak egyike a Franciaország déli részén, a spanyol határ közelében fekvő Perpignant köti össze a Charles de Gaulle-lal (CDG). Ezen felül Aix-en-Provence, Arras, Laval és Lille-Flandres állomások is közvetlen járatokat kapnak mind a Charles de Gaulle, mind pedig az Orly  (ORY) repterekhez – Aix-en-Provence-ból eddig csak a Charles de Gaulle-hoz lehetett eljutni, Lille-ben pedig csak az Europe állomásig közlekedtek a reptéri vonatok, mostantól viszont mindkét állomást igénybe lehet venni.

A bővítéssel negyvenegyre nő az Air France és az SNCF által kínált úgynevezett „Train + Air” útvonalak száma, melyek a következő huszonkét vasútállomáson vehetők igénybe: Aix-en-Provence TGV, Angers-Saint-Laud, Arras, Avignon TGV, Bordeaux-Saint-Jean, Champagne-Ardenne TGV, Le Mans, Laval, Lille-Europe, Lille-Flandres, Lorraine TGV, Lyon-Part-Dieu, Marseille-Saint-Charles, Montpellier-Saint-Roch, Nantes, Nîmes, Perpignan, Poitiers, Rennes, Saint-Pierre-des-Corps, Strasbourg és Valence TGV.

A vasúti és a légi közlekedést összekötő szolgáltatással az utasok egyetlen foglalással tehetik meg a teljes útjukat, a következő elérhető légijáratra vagy TGV InOui-vonatra pedig pluszköltségek nélkül foglalhatnak át abban az esetben, ha az eredetileg választott járatuk késik. A folyamatot 2022 óta folyamatosan digitalizálják, az ügyfelek így online végezhetik el a becsekkolást (check-in) az egész útra, beleértve a légi és a vasúti szakaszt is. Az Air France ügyfelei az első (La Première) vagy üzleti (Business) osztályú repülőjegyekkel az első osztályon foglalhatnak helyet az SNCF vonatain.

Az Air France a holland KLM légitársasággal való 2004-es összeolvadásának köszönhetően a franciaországi belföldi hálózaton felül egyes hollandiai és belgiumi útvonalakra is nyújt közös légi-vasúti jegyvásárlási lehetőséget: a brüsszeli déli pályaudvarról (Bruxelles-Midi/Brussel-Zuid) a Charles de Gaulle-ra és az amszterdami Schiphol repülőtérre, az antwerpeni központi pályaudvarról (Antwerpen-Centraal) pedig a Schipholra.

A holland légitársaság és a Thalys nagysebességű vasúti szolgáltatás 2022 júliusa és októbere között zajló kísérleti együttműködésének sikerére építve a KLM idén március végétől további ülőhelyeket tett elérhetővé négy Eurostar (korábbi Thalys) vonaton, hogy csökkentse az Amszterdam és Brüsszel között közlekedő légijáratok számát, ami most napi négyet számlál – jelenti a Rail Tech.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: Air France / tourmag.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek