Veszélyhelyzet: a BKK járatai már szeptember óta sűrített menetrend szerint közlekednek

iho   ·   2020.11.04. 09:00
00_troli_bp

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ mindent megtesz azért hogy segítse a koronavírus-járvány elleni védekezést, hogy a budapestiek a járványügyi ajánlások betartását szem előtt tartva utazhassanak. Éppen ezért a BKK járatai szeptember óta maximális kapacitással közlekednek és a reggeli időszakban a szokásostól is sűrűbb menetrend szerint járnak. A társaság mindenben eleget tesz a közlekedési szolgáltatók számára előírt rendeletnek.

A kormány 2020. november 3-án újabb korlátozó intézkedésekről döntött a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. A Budapesti Közlekedési Központ másokhoz hasonlón csak a sajtóból értesült a kormány szándékáról, hogy sűrítse a közösségi közlekedési járatok csúcsidei közlekedését. A Fővárosi Önkormányzat és a BKK tavasz óta intézkedések sokaságával, jelentős anyagi áldozatvállalással támogatta a járvány elleni védekezést, és ezután is mindent megtesz azért, hogy a lehető legmagasabb szintű biztonságot nyújtsa az utasoknak.

Karácsony Gergely főpolgármester még nyár közepén döntött arról, hogy a járatok a reggeli csúcsidőszakban, hosszabb idősávban – egészen kilenc óráig – sűrűbben közlekedjenek Budapesten. A sűrített menetrend azóta is érvényben van a főbb vonalakon, többek között a teljes metróhálózaton, a nagykörúti, a kiskörúti és a budai fonódó villamosokon, a Rákóczi úti tengelyen és egyéb frekventált vonalakon közlekedő buszjáratokon, annak ellenére, hogy az utasforgalom a tavalyi adatokhoz képest 20–25 százalékkal alacsonyabb.

A BKK szakemberei folyamatosan figyelik a főváros közlekedését, és ahol indokolt és lehetséges a járatok további sűrítése, ott megteszik a szükséges intézkedéseket. A BKK-val szerződésben álló szolgáltatók – BKV, VT-Arriva – kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a járművek rendszeresen fertőtlenítve legyenek, garantálva ezzel is az utasok biztonságát.

Mindemellett a BKK november 7-étől az M3 metróvonal középső szakaszának felújításával járó pótlásra is további 100 autóbuszt és 10 villamost biztosít.

„A Fővárosi Önkormányzat és a BKK eltökélt célja, hogy tovább bővüljön a fővárosi járműállomány, és a mostanihoz hasonló helyzetekben több modern, nagy kapacitású jármű legyen bevethető. Ebben nagy segítséget jelentene, ha a kormány támogatná Budapestet abban, hogy új trolikat, buszokat, villamosokat vásárolhasson – olvasható a BKK közleményében

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek