Dugóveszély az 1-es mentén: és még nincs is hétfő...

Kemsei Zoltán   ·   2013.09.28. 17:45
00

Az első munkagépek már az utolsó üzemnapon megjelentek, a hajdani Óbuda kocsiszín előtti tárolóvágányokat kezdték felszedni. Szeptember 28-án, szombaton aztán nekiláttak a tényleges felújításnak is – egyelőre a Lehel utcánál kezdtek a munkások. A régi megállót üzemen kívül helyezték, ideiglenes peront építettek a Jász utcai visszafogó és a kereszteződés közé az érkező 1-es és 1A villamosoknak.

Az ideiglenes végállomás a Lehel utcánál<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a külön nem jelölt felvételeket a szerző készítette)

Több hírportál is előtérbe helyezte a felújításról szóló tudósításaikban: a Hungária körgyűrűn komoly közlekedési dugók várhatók. Az első szűk keresztmetszet maga a Róbert Károly körút–Lehel utca kereszteződése. A körutat a munkagépek miatt leszűkítették, a két forgalmi sáv mellett önálló autóbuszsávot festettek fel a Lehel utcától. Maga a kereszteződés korántsem ígérkezik problémamentesnek: egy-egy, oldalra erősen elhúzott sávval oldották meg az észak–déli irányú áthaladást, ami már az első nap – figyelem, hétvége van! – komoly torlódást, szinte a Béke térig érő kocsisort eredményezett.

Hétvégén is dugul a Lehel utca

Szintén vesztettek a Róbert Károly körútról a belváros felé tartók: a Bécsi út irányú megállóperon teljes hosszában zárták le a két belső, a Váci útra kanyarodó sávot. A BKK honlapján közölt információk szerint: „az Újpest felől jövők a Kacsóh Pongrác úti felüljáró felé elsősorban a Vizafogó utca–Népfürdő utca–Árpád híd útvonalat, másodsorban a Szegedi út–Reitter Ferenc utca, majd Vágány utca útvonalat választhatják. A Róbert Károly körútról a Váci út helyett a centrum irányába választható a Reitter Ferenc utca–Vágány utca útvonal, valamint az Árpád hídról lehajtva jobbra a Népfürdő utca. Aki teheti az M0-ás körgyűrűn kerüljön.”

(forrás: BKK)

A BKK utastájékoztatását is szemügyre vettük. A villamosokon új, térképes iránytáblák, a megállókban részletes menetrendi hirdetmények segítik az utasokat, és szórólapokat is osztanak a forgalmasabb, a felújítás által érintett csomópontokban.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek