4-es metró: mint egy családi ház tervezése

MTI   ·   2012.09.27. 12:57

Antal Attila szerint, amikor 2007-ben a BKV vezérigazgatójává kinevezték, a 4-es metró beruházásának előkészítése kétségbeejtő helyzetben volt, kényszerűségből kötött külső céggel szerződést a projekt szervezésével és irányításával kapcsolatos feladatok elvégzésére.

Erről a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. volt vezérigazgatója a Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen folyó büntetőper csütörtöki napján vallott a Kecskeméti Törvényszéken. Egy családi ház tervezési, kivitelezési szintjén volt az ország akkori legnagyobb beruházása – mondta a per harmadrendű vádlottja, aki leírt vallomását olvasta fel.

Hangsúlyozta, hogy a vádiratban rögzítettekkel szemben nem Hagyó Miklós utasította arra, hogy az AAM Zrt.-vel szerződést kössön, hanem a Fővárosi Közgyűlés által kinevezett metróbiztos, Bekker László ajánlotta a figyelmébe a céget.

A vádirat szerint a BKV Zrt. a számára szükségtelen szolgáltatások alapján 2007-től 2008. április 22-ig, a szerződés felmondásáig több mint 133 millió forintot fizetett ki az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt.-nek. Antal Attilát folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolják mint társtettest.

Kapcsolódó hírek