Bobómánia

Vörös Attila   ·   2017.12.31. 18:00
00088

November közepe óta ácsorog a MÁV-REC Kft. zsírúj (mármint frissen felújított) Kocúrja, a 740 895-ös pályaszámú gép a Szabadkikötőben. A csepeli nagyüzemben az LAC Holdinghoz tartozó MÁV-REC szolgáltatja a vontatást és a vasúti kiszolgálást, évek óta ipari A25-ös, ma már 449-esre átnevezett Bobókkal. A Kocúrt az öreg vasak tehermentesítésére vásárolták, de láttuk már a 740-est pár kocsis elegyet is átállítani a kikötő területén belül. A klasszikus felhasználási területe inkább a Soroksári út és a Szabadkikötő közötti mozgások végrehajtása lesz a Mahart Container Center (MCC) konténervonataival. A gép az összes engedélyét karácsony előtt kapta meg, így volt még idő a kikötői Bobókat alaposan megörökíteni.

A kikötőt Soroksári út rendezővel összekötő vágányon ritkábban láthatjuk majd a MÁV-REC Bobóit. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

Persze nem kell temetni a hazai gyártású dízeleket, még ha a szerepük esetleg csökken is a kikötőben: többnyire egyszerre két gépnek is akad munka. A Rail Cargo Hungaria tehervonatait szintén Bobó, egy startos remot gép húzza a szigeten. A soroksári úti tartalék nemcsak a Szabadkikötőbe jár, de megfordul a gyártelepi (már egy éve Metrans-) rendezőben és az olajkikötő egyetlen forgalomban levő iparvágányán is.

Mindenkinek Bobókban gazdag újévet kívánunk!

* *

Fotós kollégánk cégeknek és magánszemélyeknek is vállal fotózást: esküvő, rendezvény, portré, családi képek műfajában keressék bátran Attilát az alábbi elérhetőségein!

Honlap: vorosattila.com
Facebook: Vörös Attila fotó
Instagram: vorosatil_ae
Mail: voriae@gmail.com

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek