A csehek már nagy ívben kerülnek

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.04.28. 09:00
400_180

A Ferdinánd Császár Vasút Prosenice állomásának körzetében egy korszerű mozgószíves nagysugarú kitérő épül, amelyen keresztül a vonatok sebességkorlátozás nélkül, 160 kilométer per órás sebességgel közlekedhetnek. A különleges konstrukciót a Swietelsky Rail építette. A vágányfektetésekhez Ausztriából érkezett a segítség, mind a gépek és mechanizmusok, mind pedig a kezelő személyzet is onnan érkezett – a járványhelyzetre való tekintettel külön engedéllyel.

A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Správa Železnic)

Az új nagysugarú kitérő 307 méter hosszú, ami 150 méterrel hosszabb, mint az elődje, két rendkívül hosszú, 131,91 méteres váltóval van ellátva, ez teszi lehetővé a maximális megengedett sebességgel történő áthaladást. A modernizálást a Swietelsky Rail és az AŽD Praha alkotta konzorcium végzi 182 millió koronáért (2,4 milliárd forint). A munkákat április 1-jén kezdték, a tervek szerint május 12-én fejezik be. Ezután további felújítási munkák következnek a vasúti fel- és alépítményen, valamint a biztosítóberendezések korszerűsítését is elvégzik. A teljeskörű felújítás Prosenice állomáson jövő márciusban fejeződik be.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek