A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások augusztus 8-ától

iho/vasút   ·   2016.08.06. 18:45
vaganyzar0
A héten kész a pálya a Bakony lábánál

Győrszabadhegy–Veszprémvarsány között augusztus 10-éig tart a hónap elején elkezdett pályakarbantartás. A hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosult, illetve Győrszabadhegy–Veszprémvarsány–Bakonyszentlászló között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Augusztus 14-én Győr és Győrszabadhegy között lesznek vonatpótlók ugyanezen a vasútvonalon.

A héten még nincs kész a pálya a Balatonnál

Székesfehérvár vágányhálózatának átépítése miatt a dél-balatoni, az észak-balatoni, továbbá a Székesfehérvár–Veszprém–Szombathely vonalon a vonatok augusztus 28-ig nyári, vágányzári menetrend szerint közlekednek. Ez idő alatt a G43-as viszonylatú vonatok csak Kőbánya-Kispest–Gárdony–Kőbánya-Kispest között közlekednek, nem mennek el Székesfehérvárig. Az érvényben lévő hirdetmények a szokásosak:

Dombóvár is a hónap végére lesz kész

A Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes vasútvonalon augusztus 28-áig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, pályakorszerűsítés miatt. Dombóvár és Kaposvár között a vonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Pécs–Fonyód–Tapolca viszonylatú vonatok Dombóvár alsó helyett Dombóvár állomásig közlekednek, és onnan indulnak. Dombóvár és Kaposvár között az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják, amelyek Dombóvár alsó vasútállomást nem érintik. A vágányzár miatt néhány vonat menetrendje a Budapest–Pécs és a dél-balatoni vonalon is módosult.

Lassan véghajráznak Hidas-Bonyhádnál is

Hidas-Bonyhád–Bátaszék között pályafelújítást végeznek augusztus 31-ig. A munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosult, illetve Hidas-Bonyhád és Bátaszék között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Éjszakai vágányjavítás a 46-oson

Nagydorog és Cece között augusztus 9-étől augusztus 12-éig javítják a vágányokat az éjszakai órákban. Pár vonat módosított menetrend szerint közlekedik. Rétszilas alsó és Cece között, illetve Sárbogárd és Nagydorog között vonatpótlók szállítják az utasokat.

Folyik a nagy meló Szerencsnél

A Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely vasútvonalon december 10-éig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakorszerűsítési munkálatok miatt, valamint Szerencs és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vonatpótló autóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, ugyanakkor csoportok együttes elhelyezését és a kerékpárszállítást nem tudja biztosítani a MÁV-Start. A gyorsjáratú pótlóbuszok nem térnek be a vasúti megállóhelyekhez.

Három részletben javítják a 90-est

A Miskolc–Felsőzsolca–Hidasnémeti vasútvonal egyes szakaszain a pálya felújításán dolgoznak. Augusztus 10-éig Halmaj és Novajidrány között közlekednek vonatpótló autóbuszok. Augusztus 10-étől 14-éig Miskolc-Tiszai és Szikszó között kell vonatpótlókkal utazni, augusztus 14-étől 19-éig pedig Novajidrány és Hidasnémeti között szállítják autóbuszok az utasokat.

Vonatpótlás Szentes és Kunszentmárton között

A Szolnok–Hódmezővásárhely vasútvonalon augusztus 10-éig javítják a vágányokat. Emiatt Kunszentmárton és Szentes között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Szegedi pályajavítás

A Szeged–Békéscsaba vasútvonalon augusztus 12-éig pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, illetve Szeged és Szeged-Rókus között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Békési vágányzár

Mezőhegyes és Kétegyháza között augusztus 8-ától 28-áig pályakarbantartást végeznek. A munkák miatt a Békéscsaba–Kétegyháza–Mezőhegyes–Újszeged vasútvonalon vonatpótló autóbuszok közlekednek. A vágányzár ideje alatt a vonatok csak Kétegyháza állomásig közlekednek és onnan is indulnak. Békéscsaba–Kétegyháza állomás között az eljutást a Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vasútvonalon közlekedő vonatokkal biztosítja a MÁV-Start. A vonatpótló buszok Végegyháza és Végegyháza alsó vasúti megállóhelyet nem érintik.

Foltozzák a 140-est Szeged környékén

A Budapest–Cegléd–Szeged vasútvonal egy-egy szakaszán pályafelújítást végeznek, emiatt vonatpótló buszokkal kell utazni: augusztus 12-éig Kiskundorozsma és Szeged, augusztus 13-án pedig Kiskunfélegyháza és Szeged között.

Szerdáig kell pótlóbuszra szállni Dabasig

Kőbánya-Kispest és Dabas között augusztus 10-éig végzett pályakarbantartás miatt a Budapest–Lajosmizse vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Kőbánya-Kispest–Dabas között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni.

Vésztő környékén kitart a munka a nyár végéig

Vésztő–Gyoma, illetve Vésztő és Szeghalom között javítják a vágányokat augusztus 31-éig. Az utasoknak ez idő alatt Vésztő és Szeghalom, illetve Vésztő és Gyoma között vonatpótló autóbuszokkal kell utazniuk.

Egy hét már csak a zalaszentiváni vonatpótlás

A GYSEV Szombathely–Zalaszentiván vonalán augusztus 15-éig van felújítás. A hirdetményen szereplő vonatok a fejlécükben megjelölt napokon módosított menetrend szerint közlekednek. Szombathely és Zalaszentiván között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek