A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások február 28-ától

iho/vasút   ·   2022.02.27. 15:00
vaganyzar_2020_01

Miskolcnál, Lőkösháza felé, és Körmendnél is érdemes odafigyelni, ha vonattal akar utazni: hosszabb-rövidebb időre hozzányúlnak a pályához.

150-es: ellesznek vele egy ideig

Újabb, jelentős fázisához érkezett a Budapestet Belgráddal összekötő vasútvonal magyarországi szakaszának felújítása azzal, hogy Délegyháza és Kelebia között vágányzár mellett folytatódik a kivitelezés. A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia (150-es számú) vasútvonal több évig tartó átépítésének első menetrendi üteme idén április 30-éig lesz érvényben. Ebben az időszakban a vonatok csak Budapest és Délegyháza között közlekednek. A Délegyháza–Kiskunhalas–Kelebia szakaszon vonatpótló autóbuszokkal, valamint a Volánbusz helyközi és távolsági járataival lehet utazni, ezek közlekedése a lezárás idejére a térségben megváltozik, és átveszi az érintett települések teljes kiszolgálását.

A Délegyháza-Kunszentmiklós viszonylatú pótlóbuszok március 1-jétől Dömsöd helyett Apaj érintésével közlekednek.

A pótlóbuszok részletes változásai

  • Kiskunlacházán a településközpont kiszolgálása továbbra is változatlan marad (Kiskunlacháza vá. elág. amh.), valamint többlet megállási hellyel bővül a vasútállomásnál (Kiskunlacháza vá. bej. út amh.).
  • Dömsöd településközpont kiszolgálása megszűnik (Dömsöd vá. elág. amh.) helyette Apajt érintik a buszok (Apaj, kunszentmiklósi útelág. amh.).
  • Kunszentmiklóson belül változik a buszok közlekedésének iránya, a buszok végállomása a vasútállomás. A Kálvin téren továbbra is megállnak a pótlóbuszok a helyközi járatokra való könnyebb átszállás érdekében.
Hétvégén középdélutánig csak Martonvásárig járnak a G43-asok

A Budapest–Székesfehérvár vonalon március 5-én és 6-án egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakarbantartás miatt. A G43-as vonatok a Kőbánya-Kispestről 7:27-kor induló vonattól a 13:27-kor induló vonatig bezárólag, továbbá a Székesfehérvárról 8:18-kor induló vonattól a 14:18-kor induló vonatig bezárólag csak Kőbánya-Kispest és Martonvásár között közlekednek. Martonvásár állomáson Székesfehérvár felé, illetve felől a csatlakozást nem biztosítják.

Pályakarbantartás a 30-ason a Balatonnál

A Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa vonalon március 1-jétől 4-éig naponta 8:50-től 13:50-ig Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, az utasokat pótlóbuszok szállítják pályakarbantartás miatt.

(térképek: MÁV-Start)

Kőfelső és Ferencváros felé is zajlik a pályafelújítás a Keletiből, S60-as és S80-as vonatokat pótlóznak éjszakánként

Budapesten, a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső, illetve a Keleti pályaudvar és Ferencváros között május 6-áig éjszakánként 23:30-tól 4 óráig pályafelújítást végeznek. Emiatt a Budapest–Hatvan és a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A Budapest–Hatvan vonalon

  • A Keleti pályaudvarról Hatvanba 3:55-kor és 23:50-kor, valamint Hatvanból a Keleti pályaudvarra 22:50-kor induló S80-as vonat helyett a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon

  • A Keleti pályaudvarról Szolnokra 23:55-kor és 0:55-kor induló, továbbá Szolnokról a Keleti pályaudvarra 21:19-kor és 22:19-kor induló S60-as vonat utasainak a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között pótlóbuszokkal kell utazniuk.

Mindkét vonalon a pótlóbuszok a Keleti pályaudvar mellől, a vonatok menetrendjéhez képest korábban indulnak, illetve később érkeznek. Kőbánya felső és Hatvan között a vonatok menetrendjei változatlanok, kivéve a (3068-as számú) S80-as vonatot, mely Kőbánya felső és Hatvan között három perccel később közlekedik.

Nagy meló kezdődik három Miskolc környéki vasútvonalon

Miskolc-Tiszai pályaudvaron március 3-ától április 2-áig pályakarbantartási munkákat végeznek, ezért a Füzesabony–Miskolc–Szerencs, a Miskolc–Hidasnémeti és a Miskolc–Ózd között közlekedő egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, a Miskolc–Tiszaújváros, illetve Nyékládháza–Tiszaújváros között valamennyi vonat helyett pótlóbusz közlekedik.

S36-osok, G43-asok és a Hétmérföldes máshogy jár a nemzeti ünnepig a kőteheri munkák miatt

Kőbánya-Tehernél március 15-éig pályakarbantartást végeznek, ezért néhány S36-os és G43-as vonat rövidebb útvonalon közlekedik vagy kimarad a menetrendből.

  • A Kőbánya-Kispestről Kápolnásnyékre 5:57-kor induló 3810-es és a 6:57-kor induló 3812-es számú S36-os,
  • továbbá a Kőbánya-Kispestről Székesfehérvárra 6:27-kor induló 3512-es és a Kőbánya-Kispestről 7:27-kor induló 3522-es számú G43-as vonat Üllő és Kőbánya-Kispest között, valamint a 3592-es számú vonat

Kőbánya-Kispest és Budapest-Kelenföld között nem közlekedik.

Vasárnaponként a 16303-as számú Hétmérföldes vonat Ferihegy és a Nyugati pályaudvar között később közlekedik: Ferihegyről 20:25-kor, Kőbánya-Kispestről 20:34-kor, Zuglóból 20:44-kor indul, a Nyugati pályaudvarra 20:52-kor érkezik meg.

Épül a nagy építmény Debrecenben, a délutáni vonatokat épp ezért pótlózzák

A Debrecen–Füzesabony vonalon október 28-áig Tócóvölgy és Balmazújváros között végzett pályaépítési munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Debrecen és Balmazújváros, illetve két-két délutáni vonat helyett Debrecen és Hortobágy között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Pótlózásra készüljön Békés megyében a Lőkösháza felé!

A Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon március 1-jétől 18-áig pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A Lőkösházáról a Keleti pályaudvarra 6:40-kor induló 759-es számú Békés Intercity helyett Lőkösháza és Békéscsaba között, a délutáni Lőkösháza–Kétegyháza, illetve a Kétegyháza–Lőkösháza viszonylatú személyvonatok (7544, 7546, 7545, 7543, 7553) helyett teljes útvonalon pótlóbuszok közlekednek. A 346-os és 347-es számú Dácia nemzetközi gyorsvonat kerülő útirányon, Biharkeresztesen át közlekedik. A kimaradó nemzetközi vonatok helyett Szolnok és Békéscsaba között 7440-es és 7449-es számú vonatok közlekednek.

Esti vonatpótlás a 18-ason

A GYSEV Szombathely–Kőszeg vonalán március 7-éig esténként pótlóbuszok közlekednek pályafelújítás miatt.

Szombati pótlózás a 21-esen

A GYSEV Szombathely–Szentgotthárd vonalán március 12-én a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Szombathely és Körmend között pótlóbuszok közlekednek a 312-es és 313-as számú Mura, valamint a 311-es számú Dráva Intercity kivételével, melyek a teljes útvonalukon változatlan menetrend szerint vonatként közlekednek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek