A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások július 4-étől

iho/vasút   ·   2016.07.02. 13:45
vaganyzar0
Drága Székesfehérvár...

Székesfehérvár vágányhálózatának átépítése miatt a dél-balatoni, az észak-balatoni, továbbá a Székesfehérvár–Veszprém–Szombathely vonalon a vonatok augusztus 28-áig nyári, vágányzári menetrend szerint közlekednek. Ez idő alatt a G43-as viszonylatú vonatok csak Kőbánya-Kispest–Gárdony–Kőbánya-Kispest között közlekednek, nem mennek el Székesfehérvárig.

Ud környéki munkák

A Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes vasútvonalon augusztus 28-áig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, pályakorszerűsítés miatt. Dombóvár és Kaposvár között a vonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Pécs–Fonyód–Tapolca viszonylatú vonatok Dombóvár alsó helyett Dombóvár állomásig közlekednek, és onnan indulnak. Dombóvár és Kaposvár között az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják, amelyek Dombóvár alsó vasútállomást nem érintik. A vágányzár miatt néhány vonat menetrendje a Budapest–Pécs és a dél-balatoni vonalon is módosult.

Ezt is tudjuk már: Hidas-Bonyhád környéki pályafelújítás

Pályafelújítást végeznek augusztus 31-éig Hidas-Bonyhád–Bátaszék állomás között. A munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Hidas-Bonyhád és Bátaszék között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Vonatpótlás az újszászi vonalon

A Vámosgyörk–Újszász–Szolnok vasútvonalon karbantartások miatt módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok július 3-től 31-éig. Jászladány és Újszász között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Jó munkához idő kell, Miskolc környékén meg pláne!

A Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely vasútvonalon december 10-éig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakorszerűsítési munkálatok miatt, valamint Szerencs és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vonatpótló autóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, ugyanakkor csoportok együttes elhelyezését és a kerékpárszállítást nem tudja biztosítani a MÁV-START. A gyorsjáratú pótlóbuszok nem térnek be a megállóhelyekhez.

Két éjjel javítják a 100-as tetejét

A Budapest–Cegléd vonalon pályafelújítást végeznek július 8-áról 9-ére és július 9-éről 10-ére virradóra Pestszentlőrinc és Vecsés között. Ezért a Budapest-Nyugati pályaudvarról 20:38 órakor Monorra induló személyvonat, illetve Monorról 21:21 órakor Budapestre induló zónázó vonat nem közlekedik. Helyettük a kijelölt viszonylatban közlekedő személyszállító vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

Pótlóbuszozás Vésztő és Szeghalom között

A Vésztő–Gyoma vasútvonalon javítják a vágányokat augusztus 31-éig. Az utasoknak ez idő alatt Vésztő és Szeghalom állomás között vonatpótló autóbuszokkal kell utazniuk.

Egy napnyi pótlózás

A Budapest–Lajosmizse vonalon július 10-én Kőbánya-Kispest és Dabas között pályakarbantartás miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Kőbánya-Kispest–Dabas állomás között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Élet, munka GYSEV-éknél

A Sopron–Győr vonalon pályakarbantartást végeznek július 11-étől 13-áig. Sopron és Csorna között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Kizárólag a hirdetményen szereplő vonatok menetrendje módosul.

A GYSEV Szombathely–Zalaszentiván vonalán augusztus 15-éig van felújítás. A hirdetményen szereplő vonatok a fejlécükben megjelölt napokon módosított menetrend szerint közlekednek. Szombathely és Zalaszentiván között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A Szombathely–Hegyeshalom vasútvonalon javítják a vágányokat július 9-éig. Ezért a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Az Intercity vonatok helyett Szombathely és Csorna között, a személyvonatok helyett Porpác és Csorna között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek