A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások június 13-ától

iho/vasút   ·   2016.06.12. 13:45
vaganyzar0
Nekilátnak a 41-esnek

Ahogy külön hírben is megírtuk, a Budapest–Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes vasútvonalon június 13-tól augusztus 28-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakorszerűsítési munkálatok miatt. Ez idő alatt valamennyi vonat helyett Dombóvár és Kaposvár között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vágányzár ideje alatt a Pécs–Fonyód–Tapolca viszonylatú vonatok Dombóvár alsó helyett Dombóvár állomásig közlekednek, és onnan indulnak. Dombóvár és Kaposvár között az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják, amelyek Dombóvár alsó vasútállomást nem érintik. A 41-es számú vonal vágányzári munkái miatt néhány vonat menetrendje a Budapest–Pécs vonalon is módosul.

Hétvégi munka az 1-esen

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon, június 17-étől 19-éig Szárliget–Mosonmagyaróvár között végzett pályakarbantartás miatt a hirdetményen szereplő, Budapest-Déli–Komárom viszonylatú személyvonatok módosított menetrend szerint járnak.

Ne feledkezzünk meg a Balatonról sem!

Siófok és Balatonszemes között folytatják a dél-balatoni vasútvonal korszerűsítését, illetve még tart a székesfehérvári állomás átépítése. A dél-balatoni, az észak-balatoni, továbbá a Székesfehérvár–Veszprém–Szombathely vonalon a vonatok június 17-éig módosított menetrend szerint közlekednek, vonatpótló buszokra már nem kell átszállni.

Ezek az érvényes hirdetmények:


Éjszakai műszak Sárbogárd és Simontornya között

A Budapest–Pusztaszabolcs–Dombóvár vasútvonalon június 13-ától 30-áig, éjszakánként Sárbogárd–Simontornya állomások között pályakarbantartást végeznek. A munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Sárbogárd–Simontornya illetve Pincehely állomás között vonatpótló autóbuszok közlekednek. A Dunaújváros–Simontornya vonatok Simontornya állomás helyett Cece állomásra közlekednek, illetve onnan indulnak. Cece és Simontornya között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Pótlózni kell Bátaszéknél

Pályafelújítást végeznek június 13-ától augusztus 31-éig Hidas-Bonyhád–Bátaszék állomás között. A munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Hidas-Bonyhád és Bátaszék között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Kimaradó, módosuló menetrendű vonatok

Karbantartásokat végeznek június 17-éig Hernádnémeti-Bőcs–Taktaharkány között. Ezért a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint, Miskolc és Szerencs viszonylatban pedig egyes vonatok korábban közlekednek. A vágányzár miatt a Miskolc-Tiszai állomásról 6:01-kor induló 5262-es személyvonat nem közlekedik.

Pályafelújítás egészen a menetrendváltásig

A Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely vasútvonalon június 18-ától december 10-éig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakorszerűsítési munkálatok miatt. Ez idő alatt valamennyi vonat helyett Szerencs és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Buszra kell átszállni Lakitelek és Szolnok között

Javítják a vágányokat június 13-ától július 21-éig a Kecskemét és Szolnok vonalon. A hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Lakitelek–Szolnok között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Egész nyaras vágányzár Vésztőnél

A Vésztő–Gyoma vasútvonalon javítják a vágányokat augusztus 31-éig. Az utasoknak ez idő alatt Vésztő és Szeghalom állomás között vonatpótló autóbuszokkal kell utazniuk.

Pályafelújítások a GYSEV vonalain

A Sopron–Győr vasútvonalon végzett pályakarbantartás miatt a vonatok június 13-ától 18-áig a hirdetményen szereplő vonatok a fejlécükben megjelölt napon módosított menetrend szerint közlekednek. Sopron és Fertőszentmiklós között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Szombathely–Hegyeshalom–Rajka vasútvonalon javítják a vágányokat június 16-án éjjel. Ezért a hirdetményen szereplő vonatok a fejlécükben megjelölt napon módosított menetrend szerint közlekednek. Hegyeshalom és Rajka között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek