A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások március 28-ától

iho/vasút   ·   2022.03.27. 12:00
vaganyzar_2020_01

Pótlóbusz, pótlóbusz, pótlóbusz: egyre több vonalon vannak kisebb-nagyobb karbantartások.

Dolgoznak az 1-esen, Győr és Hegyeshalom között máshogy járnak a vonatok

A Budapest–Hegyeshalom vonalon április 1-jétől 3-áig egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek a Győr–Hegyeshalom szakaszon pályakarbantartási munkák miatt.

Buszra kell átszállni a 20-as végén

A Budapest–Székesfehérvár–Szombathely vonalon március 31-étől április 2-áig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Celldömölk és Porpác, illetve Szombathely, továbbá Ostffyasszonyfa és Sárvár között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Alapozzák az autópályahidat, minden vonatot pótlóznak a 66-oson

Villány és Mohács között az M6-os autópálya feletti vasúti híd alapozási munkáit végzik március 16-ától 29-éig, ezért az utasokat minden vonat helyett pótlóbuszok szállítják.

(térképek: MÁV-Start)

Hétvégi karbantartás miatt három G70-es vonat máshogy közlekedik

A Budapest–Szob vonalon Nagymaros és Szob között pályakarbantartást végeznek, ezért április 2-án, 3-án egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

  • A Nyugati pályaudvarról 8:33-kor induló G70-es vonat (2352) csak Nagymarosig közlekedik.
  • A Szobról 6:32-kor és 7:32-kor induló G70-es vonatok (2317, 2337) S70-es vonatként közlekednek, Váctól minden állomáson és megállóhelyen megállnak.
Buszozni kell a 78-as végén Balassagyarmat és Ipolytarnóc között

Az Aszód–Balassagyarmat–Ipolytarnóc vonalon március 28-ától április 10-éig pályakarbantartás miatt Balassagyarmat és Ipolytarnóc között minden vonat helyett pótlóbusz közlekedik. A közút vonalvezetése miatt a buszok Szécsényben a vasútállomás bejárati útnál, Ludányhalásziban a Szociális otthonnál, Nógrádszakálban az autóbusz váróteremnél, Litkén pedig a Kultúrháznál lévő autóbusz-megállóhelyen állnak meg.

Kőfelső és Ferencváros felé is zajlik a pályafelújítás a Keletiből, S60-as és S80-as vonatokat pótlóznak éjszakánként

Budapesten, a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső, illetve a Keleti pályaudvar és Ferencváros között május 6-áig éjszakánként 23:30-tól 4 óráig pályafelújítást végeznek. Emiatt a Budapest–Hatvan és a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A Budapest–Hatvan vonalon

  • A Keleti pályaudvarról Hatvanba 3:55-kor és 23:50-kor, valamint Hatvanból a Keleti pályaudvarra 22:50-kor induló S80-as vonat helyett a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon

  • A Keleti pályaudvarról Szolnokra 23:55-kor és 0:55-kor induló, továbbá Szolnokról a Keleti pályaudvarra 21:19-kor és 22:19-kor induló S60-as vonat utasainak a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között pótlóbuszokkal kell utazniuk.

Mindkét vonalon a pótlóbuszok a Keleti pályaudvar mellől, a vonatok menetrendjéhez képest korábban indulnak, illetve később érkeznek. Kőbánya felső és Hatvan között a vonatok menetrendjei változatlanok, kivéve a (3068-as számú) S80-as vonatot, mely Kőbánya felső és Hatvan között három perccel később közlekedik.

Nagy meló kezdődött három Miskolc környéki vasútvonalon

Miskolc-Tiszai pályaudvaron április 2-áig pályakarbantartási munkákat végeznek, ezért a Füzesabony–Miskolc–Szerencs, a Miskolc–Hidasnémeti és a Miskolc–Ózd között közlekedő egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, a Miskolc–Tiszaújváros, illetve Nyékládháza–Tiszaújváros között valamennyi vonat helyett pótlóbusz közlekedik.

S36-osok, G43-asok és a Hétmérföldes máshogy jár a kőteheri munkák miatt május 1-jéig

Kőbánya-Tehernél május 1-jéig pályakarbantartást végeznek, ezért néhány S36-os és G43-as vonat rövidebb útvonalon közlekedik vagy kimarad a menetrendből.

  • A Kőbánya-Kispestről Kápolnásnyékre 5:57-kor induló 3810-es és a 6:57-kor induló 3812-es számú S36-os,
  • továbbá a Kőbánya-Kispestről Székesfehérvárra 6:27-kor induló 3512-es és a Kőbánya-Kispestről 7:27-kor induló 3522-es számú G43-as vonat Üllő és Kőbánya-Kispest között, valamint a 3592-es számú vonat

Kőbánya-Kispest és Budapest-Kelenföld között nem közlekedik.

Vasárnaponként a 16303-as számú Hétmérföldes vonat Ferihegy és a Nyugati pályaudvar között később közlekedik: Ferihegyről 20:25-kor, Kőbánya-Kispestről 20:34-kor, Zuglóból 20:44-kor indul, a Nyugati pályaudvarra 20:52-kor érkezik meg.

101-es: pótlózás Bárándon és Mezőpeterden a központban áll meg a busz

A Püspökladány–Biharkeresztes vonalon március 28-áig a személyvonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat. A pótlóbuszok Bárándon és Mezőpeterden a vasútállomásokat nem érintik, helyettük a települések központjában állnak meg.

A vonalon közlekedő nemzetközi vonatok helyett nem kell pótlóbusszal utazni. A 346-os és 347-es számú Dacia nemzetközi vonatok módosított menetrend szerint, Biharkeresztesen át, kerülő útirányon közlekednek a 404-es és a 405-ös számú Corvin nemzetközi vonatokkal egyesítve. A 406-os és 407-es számú Corona nemzetközi vonatokkal egyesítve közlekednek a 472-es és 473-as számú Ister vonatok nemzetközi kocsijai.

Épül a nagy építmény Debrecenben, a délutáni vonatokat épp ezért pótlózzák

A Debrecen–Füzesabony vonalon október 28-áig Tócóvölgy és Balmazújváros között végzett pályaépítési munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Debrecen és Balmazújváros, illetve két-két délutáni vonat helyett Debrecen és Hortobágy között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Öt délután vonat helyett végig pótlóbusz jár Lőkösházáról és Kétegyházára

A Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon március 29-étől április 19-éig pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A Lőkösházáról a Keleti pályaudvarra 6:40-kor induló 759-es számú Békés Intercity helyett Lőkösháza és Békéscsaba között, a délutáni Lőkösháza–Kétegyháza, illetve a Kétegyháza–Lőkösháza viszonylatú személyvonatok (7544, 7546, 7545, 7543, 7553) helyett teljes útvonalon pótlóbuszok közlekednek.

A 346-os és 347-es számú Dácia nemzetközi gyorsvonat kerülő útirányon, Biharkeresztesen át közlekedik. A kimaradó nemzetközi vonatok helyett Szolnok és Békéscsaba között 7440-es és 7449-es számú vonatok közlekednek.

Másfél hónapnyi karbantartás kezdődött a 142-esen

A Budapest–Lajosmizse–Kecskemét vonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek május 1-jéig Kőbánya Teher állomáson végzett karbantartási munkák miatt a Lajosmizse felé közlekedő vonatok – a hajnali 2910 és késő esti 2958, 2968 számú vonatok kivételével – a Nyugati pályaudvarról öt perccel korábban indulnak, Kőbánya-Kispestig módosított menetrend szerint, Kőbánya-Kispesttől változatlan menetrend szerint közlekednek. A Lajosmizse felől közlekedő vonatok – a hajnali 2919, 2929-es és a késő esti 2931-es számú vonatok kivételével – Kispestig változatlan menetrend szerint, Kispesttől módosított menetrend szerint közlekednek, a Nyugati pályaudvarra öt perccel később érkeznek.

150-es: ellesznek vele egy ideig

Újabb, jelentős fázisához érkezett a Budapestet Belgráddal összekötő vasútvonal magyarországi szakaszának felújítása azzal, hogy Délegyháza és Kelebia között vágányzár mellett folytatódik a kivitelezés. A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia (150-es számú) vasútvonal több évig tartó átépítésének első menetrendi üteme idén április 30-éig lesz érvényben. Ebben az időszakban a vonatok csak Budapest és Délegyháza között közlekednek. A Délegyháza–Kiskunhalas–Kelebia szakaszon vonatpótló autóbuszokkal, valamint a Volánbusz helyközi és távolsági járataival lehet utazni, ezek közlekedése a lezárás idejére a térségben megváltozik, és átveszi az érintett települések teljes kiszolgálását.

A Délegyháza-Kunszentmiklós viszonylatú pótlóbuszok március 1-jétől Dömsöd helyett Apaj érintésével közlekednek.

A pótlóbuszok részletes változásai

  • Kiskunlacházán a településközpont kiszolgálása továbbra is változatlan marad (Kiskunlacháza vá. elág. amh.), valamint többlet megállási hellyel bővül a vasútállomásnál (Kiskunlacháza vá. bej. út amh.).
  • Dömsöd településközpont kiszolgálása megszűnik (Dömsöd vá. elág. amh.) helyette Apajt érintik a buszok (Apaj, kunszentmiklósi útelág. amh.).
  • Kunszentmiklóson belül változik a buszok közlekedésének iránya, a buszok végállomása a vasútállomás. A Kálvin téren továbbra is megállnak a pótlóbuszok a helyközi járatokra való könnyebb átszállás érdekében.
Pótlózni kell az 1-es végén

A GYSEV Rajka–Hegyeshalom vonalán március 29-étől 31-éig a vonatok helyett Pozsony (Bratislava-Petržalka) és Rajka, továbbá Rajka és Hegyeshalom között is pótlóbuszok közlekednek pályakarbantartási munkák miatt. A továbbutazóknak Rajka állomáson másik pótlóbuszra kell átszállni.

Pótlóbuszra kell szállni a 15-ösön is

A GYSEV Sopron–Szombathely vonalán március 29-étől 31-éig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Szombathely és Bük között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Sopron–Szentgotthárd viszonylatban közlekedő vonatok menetrendje Szombathely és Szentgotthárd között nem változik.

Apró karbantartás a 21-esen

A GYSEV Szombathely–Szentgotthárd vonalán pályakarbantartási munkák miatt április 1-jén és 2-án Körmend és Szentgotthárd között egyes vonatok helyett pótlóbusz közlekedik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek