A forgalom erősödésére számít a rendőrség a röszkei határátkelőnél

iho   ·   2015.06.09. 12:41

Már ettől a hétvégétől a forgalom erősödésére számít a rendőrség a röszkei határátkelőhelyen - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte, az elmúlt évek tapasztalatai szerint június végétől augusztus első feléig várható torlódás a határátkelőhely kilépőoldalán, míg július második felétől egészen augusztus végéig a belépő irányú forgalom lesz erős. A legkritikusabb időszak július utolsó kettő és augusztus első két hete, amikor hétvégente mindkét irányban jelentős várakozások alakulhatnak ki.

Egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a röszkei autópálya-határátkelőhelyet, a nyári szabadságok időszakában ez a szám akár 60 ezerre is nőhet - tudatta az őrnagy.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség a hazai és külföldi társszervekkel együttműködve felkészült arra, hogy a csúcsforgalom idején az átkelőhely teljes kapacitáson működjön.

Az autósoknak azt tanácsolja a rendőrség, hogy indulás előtt tájékozódjanak a police.hu-n az aktuális várakozási időkről, vagy hívják a röszkei határátkelőhelyet a 30/466-1026-os telefonszámon.

Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni, a két utóbbit naponta 7 és 19 óra között vehetik igénybe az utazók.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek